За да е топло в банята монтирайте в санитарната зона лира

лири за баня

Не изпитвате особено желание да посетите банята при температура на въздуха в помещението не повече от 5 градуса. Докато топлата вода и парата успеят да стоплят тялото ви за да се изкъпете има риск от изчерпване на предварително загрятото количество вода в бойлера. Именно тук идва въпроса дали не е настъпил момента за инсталиране на отоплителен уред в банята, който да повиши нивото на комфорт винаги докато ползвате санитарната зона. Не е приоритетно само обичайно използваните пространства в жилището да бъдат отоплявани, а и онези, които също имат съществена значимост за вашето ежедневие. А вариантите за топлина в това малко, но ключово пространство не са малко – електрически конвектори, за баня лири, мини радиатори и други, при които можете да използвате различен източник на енергия.

Какъв уред за отопление на баня да изберете

Отговора на този въпрос се крие в обичайните методи за осигуряване на топлина в останалите чати на дома. Ако използвате климатици то решението за електрически уред в банята е логичен. Както конвектори, радиатори и лирите биха могли да се захранват с електричество. Лесно и удобно просто ги монтирате в близост до контакт и така решавате проблема с топлината в санитарната зона.

Стоманена лира за баня Термолукс, Модел Елегант W400, Бяла

По-добрата алтернатива са уредите, които са свързани към системата за парно отопление. Така се използва загрятата флуидна течност и когато се топлят останалите стаи в апартамента и къщата ви то тогава имате на разположение и възможността банята също да се топли ефективно. Сред телата, които се предпочитат в такива ситуации са лирите за баня. Причините за този висок интерес се фокусира върху това, че тези мини отоплителни приспособления имат своите множество предимства, които са водещи за оптимално удовлетворение на домакинството. Лирите се отличават с:

  • Адаптивните си размери;
  • Иновативен дизайн и форма;
  • Гъвкав монтаж на удобно място;
  • Способност бързо да затоплят помещението;
  • Осигуряват не само топлина, но и подсушават влагата;
  • С тях можете да топлите хавлиените кърпи;
  • Също да сушите дрехи.

Особеностите на лирите за баня са в това да бъдат комплексно решение както за повече топлина и уют в банята така и за гарантиране на благоприятна среда, лишена от влага.

Изложените до тук аргументи са водещи за това да инвестирате в лири за баня. Но не се ограничавайте в това, че такъв тип тела могат да работят само ако са включени към парно отопление. На пазара се предлагат и електрически лири за баня, които са също ефективна възможност за бързо и икономично отопляване на санитарната зона, които можете да използвате през зимните месеци.

Скъпи ли са лирите за баня

Често клиентите се питат дали си струва да инвестират в такъв аксесоар и същевременно с това уред за отопляване. Причините са в това, че лирите се предлагат в разнообразни варианти. Разбира се, че има значение дали лирата е изработена от чугун, алуминий или стомана. Както при радиаторите за парно има смисъл от прилагане на модел, който да бъде с възможност за перспективна експлоатация. Така можете да си гарантирате дълголетие, повече топлина и комфорт години наред.

Покупката на подходящата лира за баня е комбинация от същите онези правила, които сте приложили при избирането на основните радиатори за парно, разположение в помещенията, които отоплявате. Необходимо е да се заложи на такава с високи топлоотдаващи способности и достатъчен капацитет да достигне бързо приятна температура. Освен това ключа към успеха е избора на материал, от който всеки би останал доволен. Алуминия е препоръчителен за лири за баня, защото има много висока устойчивост на влага и корозия, а що се отнася до бързината на затопляне няма аналог. За да е приятна и уютна банята през зимата вече имате яснота как да го постигнете.