Видове двойни легла

тапицирано легло

След като направихме кратко представяне на единичните легла то няма как да подминем и двойните, тъй като те също имат особена значимост за нашия интериор, когато предстои да се обзаведе родителската спалня. Многообразни са идеите, които се отнасят до продукта двойни легла. Те се класифицират по различни принципи и точно на тях ще акцентираме в следващите редове. А както всеки път и тук ще се постараем да дадем обяснения, които са пряко свързани с улесняване на избора ви.

Класификация при двойните легла

Най-общо те си приличат по това, че са предназначени за използване от две лица, но различията между тях са толкова много, че очевидно има защо да ви срещнем с най-важните от тях. Принципите на разделение при този тип кревати основно може да се разгледа спрямо:

  • Размери

Всички легла, които са с ширина над 120 см се приемат като двойни. Тази пропорция показва, че всъщност могат да се използват съвсем спокойно от две лица със средно телосложение. Разбира се, това е минималната рамка, а възможностите могат да достигна до ширина 220 и дори 240 см. Стандартите по отношение на дължината са между 200 и 220 см. като това не изключва и по-големи, които да бъдат изработени по поръчка;

Легло
  • Форма

Няма да се ограничаваме и съобразно формата, тъй като стандартите са за такива с квадрат или правоъгълник, но има и овални, кръгли и дори сърцевидни. Въпрос на индивидуален избор кои от тях бихте предпочели;

  • Според дизайна

Представителите на най-масовите модели са приста, персон и половина, стандартни ПДЧ легла, метални, тапицирани. Те могат да бъдат разработки на различни стилове така, че да могат да се пригодят в интериора ви по най-правилния начин и да задоволят вашите претенции и предпочитания.

Това са ключовите фактори, които разграничават двойните кревати спрямо техническите им особености. А когато клиента се налага да избере идеалното за себе си то естествено прилага персонален подход, който напълно да покрие изискванията му.

Главни изисквания при покупка на двойно легло

Самата леглова рамка като цяло не е скъпа, но въпреки това на едно от челните места като критерий клиентите поставят именно стойността, която трябва да заплатят за новата си придобивка. Освен цената обаче има и други по-важни критерии, които са съществени при вземане на крайно решение. Все пак е необходимо да се приложат основните изисквания, които се отнасят до личната ни облага, съобразно удобството и комфорта, който ще получим.

Запознайте с основните параметри, които биха определили покупката ви като пълноценна и значима за пълноценното ви възстановяване и оптимален комфорт:

  • Адаптивен продукти

Изберете си размер и форма, които да се внедрят в интериора така, че да имате и пространство за преминаване. Това, че е основна мебел в стаята за почивка не означава, че няма да имате нужда и от други елементи като гардероб, скрин, тоалетки и нощни шкафчета. Водете се от пропорционалността между елементите;

  • Качество

Често потребители споделят, че няколко месеца след използване усещат леглото по-нестабилно и скърцащо. Това показва, че са избрали не толкова качествен продукт и определено нуждата от ремонт става наложителна. Винаги избирайте решение, което е с гарантирано качество и дълъг експлоатационен срок според придружаващата го документация;

  • Функционалност

Не само да бъде удобно и здраво е важно за съвременния потребител. Все повече легла разполагат с множество функции, които позволяват да подобрят и повишат личното ни удобство. сред водещите функции, които притежават двойните легла са наличието на подматрачна площ, която се използва посредством чекмеджета или повдигащ се механизъм. Включените ниши или изтеглящи се нощни шкафчета също са много добра алтернатива, повишаваща комфорта в спалнята.

Лени Стил ще ви изненада с изключителни творчески идеи, от които можете да се възползвате и да подмените старото двойно легло с ново.