Удобни и функционални гардероби за уют в дома

модерен гардероб

На панти или с плъзгащи се врати, с две или три крила… гардеробите, които се предлагат в търговската мрежа се класифицират по различни критерии. Безспорно те са необходимост за всеки дом и сигурно и вие сте премирали през сериозните изпитания, които са свързани с това да се осигури наличието на мебел, която напълно да отговори на вашите претенции и нужди. За да е подредено, комфортно и удобно домашното ви кътче няма как да постигнете това без висококачествени, надеждни и безопасни модели гардероби. Определят ги като най-популярните домашни мебели, а избора им се сравнява с този на едни от най-съществените за личния ни комфорт мебели като легла, дивани, кухни. Днес ще представим продуктовата гама на Мебели Арена гардероби, които се отличават със своите безпрецедентни качества и характеристики.

Принципи на приложение

Съобразно вида, от който е един гардероб това, което е необходимо да се вземе предвид е именно неговата приложимост. Моделите наистина са доста разнообразни и този богат подбор, който ни представят производителите е воден изцяло от нуждите на домакинствата. Сред ключовите принципи за приложимост на гардеробите се нареждат едни от най-емблематичните помещения, в които има безусловна необходимост от такива мебели, а именно:

гардероб
  • Коридор

Едно е сигурно – без гардероб в коридора трудно ще постигнете съвършената подредба на връхните облекла и тяхното поддържане във вид, който напълно да отговори на вашите изисквания дрехите да са винаги в перфектно състояние готово за носене. Заради ограниченото пространство в коридора най-често се срещат именно онези, които са с едно крило и стандартно отваряне на вратата с помощта на панти;

  • Спални

Не си представяте спалнята без поне двукрилен гардероб, а в най-добрия случай с гардеробна ниша, в която да подредите обувки, аксесоари, рокли, бельо и всякакви видове дрешки. Типична мебел за спалнята е гардероба и точно поради това най-често свързваме потребността от него именно тук, защото освен за почивка спалния кът се ползва и като пространство за преобличане;

  • Детска стая

Логиката на приложимост тук е идентична като в родителската спалня. Сигурно си мислите, че на детето му е достатъчен скрин за да прибира дрехите си и така ще спестите площ. Реално училищните униформи, рокли, палта и якета е най-добре да бъдат прибрани и закачени на лост, което улеснява не само детето, но и неговите родители.

Разбира се те могат да бъдат използвани не само у дома, но и различни бизнес пространства. Офиси, ресторанти, хотели и други също използват такива мебели, с които се гарантира ред и приятна визия на интериора.

Класификация според отваряемостта на вратите

Едни от основните принципи, по които се класифицират гардеробите са именно начина на отваряне на вратите. Стандартите са два и за да се приложи един от тях има много голяма значение:

  • Размера на продукта;
  • Брой на крилата;
  • Приложение и местоположение на гардероба;
  • Материал, от който е изработен;
  • Функционалност.

Съобразно тези общи въпроси се определя и типа на отварямостта на вратите, които се делят на два основни типа:

  • Стандартно отваряне на крилата

Механизмите, които се прилагат тук са панти. С тяхна помощ се издърпва вратата напред и така имате възможност да използвате вещите, които сте подредили на рафтовете. Този вариант е приложим при пространства, които могат да си позволят да отделят площ за отваряне. Освен това пантите са подходящи за по-големи модели, които се състоят от три, четири и повече крила;

  • С плъзгане

Едни от най-предпочитаните механизми, тъй кат едно от най-големите им предимства е в това, че те не се нуждаят от допълнително площ. Много дискретни, елегантни и естетични решения, които изключително много отиват на съвременния вариант.

В своята колекция от продукти магазин Мебели Арена представя широка гама от варианти, с които да осигурите реда и в своя дом.