Същност на смяната на стария водомер с немски с дистанционно отчитане

нов водомер

Всеки обект без значение от неговото предназначение има изградена ВиК система. За да бъде направено отчитане на разходваното количество ода е особено важно да се вземат под внимание всички изисквания на доставчика на съответния регион. Обичайно отчитането на водата се извършва с помощта на водомер. Видовото разнообразие, което се предлага тук е доста разнообразно и е съобразено с типа на имота, натоварването, начина на отчитане. През последните години се наложи масова практика да се монтират такъв тип водомери, които не изискват стандартно ръчно описване на показанията. Затова популярни са немски водомери с дистанционно отчитане цена София за инсталация не по-висока от класически вариант.

Привилегии от използването на уред с дистанционно отчитане

Необходимостта от водомер е очевидна. Разбира се, че когато се касае за инвестиране в сигурен и устойчив апарат е добре да се съобразите с предписанията на доставчика и неговите изисквания относно вида, марката, модела и типа на работата на устройството за замерване.

В София при всяка новострояща се сграда се налагат правилата за инсталация на уред, който е утвърден и може да се използва като средство за безконтактно подаване на показанията за разходваното количество вода от абонатите. Това носи със себе си известни привилегии, които са свързани с предоставяне на коректна информация, съобразно която се заплаща коректната сума към дружеството. В общи линии като основни привилегии се отчитат следните данни:

 • Не се налага да се съобразявате с посещение на инкасатор;
 • Спестява се време;
 • Елиминират се грешки при отчитане на водата;
 • Гарантира се прецизно изчисляване на фактурата, която следва да заплатите;
 • Осигуряват се отлични условия за отчитане без значение от типа на обекта, който е свързан с централната ВиК система.

Характерно за немските водомери с дистанционно отчитане, които са част от препоръчителния одобрен списък на дружеството в София е, че отговарят на всички критерии и освен това се характеризират с отлични качества, ефективност, сигурност и дълъг експлоатационен период.

Цена

водомер

Може би още един мотив, който провокира клиентите да инвестират именно в немски измервателни устройства е това, че се касае за потенциал от опции и решения, които се характеризират с това, че са функционални и достъпни. Цените и качеството при немската техника вървят ръка за ръка и това е основание да се заложи на сигурен и безупречен начин за оборудване на ВиК системата с отличен уред.

Когато настъпи момента, в който се налага да приложите основни правила за сигурно и функционално оборудване то очевидно е, че следва да вземете под внимание онези аспекти, които се отнасят до цена, качество и разбира се експлоатационни показатели. Характерно за гамата решения препоръчвани от дружеството в София е, че са поносими за всеки абонат.

Следва да се вземат предвид и други детайли относно смяната на водомера и те са свързани с:

 • Наемане на екип за смяна;
 • Узаконяване;
 • Тестване;
 • Въвеждане в експлоатация.

За да е напълно улеснен процеса е ключово да се наеме фирма, която е лицензирана като по този начин си спестявате доста нерви, ангажименти и разходи.

Същност на смяната на стария уред с немски с дистанционно отчитане

Няма от какво да се притеснявате, тъй като това са решения, които са свързани именно с дейност, която е рутинна, но пък спазваща коректно правилата и изискванията на Софийска вода АД. Определящото в случая е това, че можете да разчитате на екип, който е лицензиран и съобразно спецификата на работата ще приложи основни дейности, които се отнасят до:

 • Качествен монтаж на новия уред;
 • Тестване з коректно отчитане;
 • Поставяне на пломба;
 • Узаконяване;
 • Издаване на гаранции за качество.

Доверете се на опитна ВиК фирма за да може да бъде инсталиран водомер съобразно всички критерии и изисквания на доставчика.