Какво е необходимо да предвидите при подбор на смесител за баня

душ смесител

Неизбежно е при ремонта на банята да не подмените старите смесители на умивалника и душ системата. Решението обаче се оказва не толкова лесно колкото изглежда на пръв поглед. Бърз преглед на представените в търговската мрежа предложения ни показват, че моделите се отличават не само по своя дизайн, но и по всякакви други характеристики и особености. Смесители за баня се купуват след анализ и проучване, които са показателни за това, че ще можете да се възползвате от най-добрите идеи, които днес предлагат на вниманието ни производителите на такива аксесоари. В следващите редове ще ви запознаем с ролята, видовото разнообразие както и някои съвети за правилен подбор на качествено оборудване.

Роля

Преди да предприемете първата стъпка, а именно да изберете конкретен смесител за своята баня е добре да сте наясно с неговата роля. На практика се касае за съоръжение, чиято основна задача е да подпомогне смесването на топлата и студена вода до желаната температура. Осигурявайки нужното налягане и сила на струята човек си гарантира отлично измиване и извършване на ежедневните си хигиенни навици.

От до тук изложеното става видно, че всъщност няма как да се подцени решаващата роля на батериите, независимо от това дали става въпрос за такива, които ще се използват за умивалник, душ кабина, вана или джакузи. Те са необходими и без тях е немислимо да извършим най-елементарни занимания, отнасящи се до:

 • Миене на ръце;
 • Сутрешен тоалет;
 • Измиване на зъби;
 • Къпане на тялото;
 • Измиване на косата и други.

Предвид отговорността, която носят на плещите си сместилите е очевидно защо потребителите проявяват безкомпромисност при определянето на вида и подбора на новите съоръжения, които ще бъдат интегрирани при ремонта на санитарните зони.

Видове

смесител за баня

Време е да се срещнете лице в лице с асортимента от представени модели. Съобразно видовете батерии, предназначени за монтиране в баня наистина имате на фокус страшно разнообразие. Изключително важно е да се акцентира на здрав, качествен и устойчив на ежедневна експлоатация продукт, който да улесни ежедневните ви навици и занимания.

По отношение на видовете батерии се дефинират следните класификации:

 • Съобразно позицията на модела в банята т.е. дали се касае за смесител за умивалник или такъв, който ще бъде приложен в зоната за къпане;
 • Според начина на управление. Вариантите тук се отнасят до модели с две ръкохватки (въртящи се кранчета), едноръкохваткови, с фотоклетка, сензорни и други;
 • Начин на смесване на водата – посредством вграден термостат или ръчно настройване на желаната температура;
 • Дизайн. Огромен избор има тук клиента, тъй като освен класически и модерни се предлага набор от ретро, арт, високотехнологични и всякакви други модели;
 • Начин на монтаж. Можете да избирате измежду стене, стоящ или вграден смесител за баня;
 • Материали за изработка. Представени са решения от неръждаема стомана, хромирани, с тефлоново покритие, керамични и много други.

За да сте сигурни, че ще изберете идеалната алтернатива определено ще се наложи да се запознаете с видовете, които се предлагат в търговската мрежа. Когато клиента е наясно с новостите в сектора то ще заложи на вариант, който напълно да го удовлетвори.

Насоки за покупка на смесител за баня

Специфичното при смесителите за баня е, че са перспективни атрибути, които целим да използваме безпроблемно поне десетина години. За да осъществите тази цел е препоръчително да се ръководите от следните насоки при покупка:

 • Изберете бранд с доказан рейтинг;
 • Винаги се водете от качествените характеристики на изделието;
 • Инвестирайте в нови модели и технологии, тъй като те са произведени по стандарти, които гарантират нисък разход на вода;
 • Не подценявайте гаранцията за качество, която е показателна за здравината на механизма.

Струва си да се запознаете с представените в магазин Мебели Арена модели смесители, благодарение на които и вашата баня ще придобие визията и удобството, към което се стремите.