Шест вида кухни според разположението им в пространството

кухня

Тенденциите ри кухненското обзавеждане са невероятно ефективни и многообразни. Тяхната задача е да ни предоставят производителност, изисканост и функционалност при извършване на различни видове дейности, свързани с домакинството. Практични и елегантни в колекция си от кухни Арена представя на своите клиенти. Това, което е необходимо да имате предвид е, че в зависимост от разполагаемата площ тук са представени различни форми и размери мебели, с които обзавеждането ще бъде наистина ефективно и удобно спрямо разположението на шкафовете. Ще ви запознаем накратко с шест вида кухни, които биха се адаптирали в архитектурата на зоната ви готвене. Предстои да си поговорим за едноредови, двуредови, островни, ъглови и U и G кухни.

Едноредови

едноредова

Това са най-популярните тенденции, които се предлагат днес от мебелите производители. Това са решения, които са идеални за тесни и прекалено ограничени като площ пространства. Да се превърне зона за готвене, което е компактна и съдържаща нужните елементи е трудно, но не и неизпълнимо с гама от варианти, които са в състояние да допринесат за постигане на перфектно подреден кът. Независимо от това, че е мини този тип кухни от един ред наистина са функционални решения, с които не се налага да правите компромиси.

Това, което е необходимо да имате предвид при този тип обзавеждане е, че:

 • Не винаги е възможно да се вградят уредите и тези, които са по-големи обикновено се поставят  края на мебелите;
 • Плота не винаги е достатъчно голям и малките уреди, които се разполагат върху него обикновено заемат доста пространство;
 • Избирайте такива шкафове, които оптимално да заемат предназначената за целта стена.

Едноредовите кухни са сред моделите от Арена, които са особено достъпни, а това със сигурност се харесва на клиентите.

Двуредови

Готова кухня двуредова

Представете си кухни от едноредов тип, но по две. Именно така изглеждат тези варианти. Приспособими са в отделно предназначени за кухни помещения, които позволяват такъв вариант на обзавеждане. Те наистина са изключително добри, тъй като предоставят два пъти повече шкафове, възможност за позициониране на повече уреди както и всякакви други кухненски пособия.

Отличителните им белези са:

 • Функционалност;
 • Оползотворяване на пространството;
 • Свобода да извършвате ежедневните си домакински занимания.

Островни модели

Готова кухня с остров

Удобството да използваш такъв вид кухня няма аналог. Зонирането на островната мебел позволява да се движите без ограничения. С такава мебелировка можете да следите какво се случва в гостната зона или там където децата гледат телевизия докато вие приготвяте кафе или нещо вкусно за хапване.

Удобствата от инсталирането на тези кухни в дома ви се осигурява благодарение на:

 • Възможността да използвате пространство, което е по-обемно;
 • Позициониране на готварските уреди и мивката на островната зона, където всичко ще ви бъде под ръка;
 • Винаги имате видимост към останалата част на стаята, независимо от това в коя зона на острова вършите нещо.

Ъглови

 ъглова кухня

Г-образните модулни системи са максимално ефективни за да се постигне оптимизиране на пространството при не чак толкова големи площи. Те са изключително ефективни и спазват така известния работен триъгълник, който спестява време при боравене с оборудването и уредите.

Приоритетите при ъгловите модели от Арена се дължат на:

 • Разполагате с достатъчно шкафове;
 • Имате опция за вграждане на уреди;
 • Разполагате с повече пространство;
 • Гарантирате си удобство.

U-кухни

При тях е нужно да има свободни 2 или повече стени, на които да бъдат разположени. Обикновено единия елемент е бар плот, който домакинството използва вместо трапезна маса. Така се постига една компактност и обособяване на приятен и артистичен кът.

Сред положителните качества, които ще забележите тук са:

 • Повече пространство;
 • Зона за хранене;
 • Изисканост и елегантност на шкафовете, които са на ръка разстояние от вас.

G-модели

Експерти ги определят като най-редките модели обзавеждане. Те наподобяват предходния модел, но имат една специфична извивка, която реално ги отделя като вид. Не са предпочитани, тъй като създават претрупаност в интериора и не са толкова функционални при ежедневно използване.