С какво алуминиевите радиатори за парно са по-добри

радиатор

Когато търсим оптимално ефективно и икономично решение за отопление онова, което ни води е именно да подберем най-добрия вариант. А парното отопление се оказва наистина перфектен модел, който не само ни гарантира прецизно удвояване на топлината, но и бързото ѝ предаване във всяко едно помещение. И така естествено, че има смисъл от парно, но въпросът е в това как се избират радиатори, които са не по-малко важни за това отоплителната инсталация? След направен анализ на експерти по отоплителни системи днес ще предложим на вниманието ви такива радиатори, които наистина са удивително ефективни и с доказани положителни качества. И както и очаквате те ще превъзхождат всичко останало, което се предлага на пазара.

Да се погрижим за топлината в дома

За дома, офиса, търговски или административни, производствени пространства е необходимо топлината да бъде оптимално ефективно разпределена. Наистина има много голямо значение това да се намери онзи ефективен и икономичен начин за разпределение на топлината. А радиаторите са телата, които вършат точно това. Но на въпроса – кои са добрите и заслужаващи внимание. За да ви запознаем с тях онова, което е важно да отбележим е, че има четири вида познати радиатори, които се използват за отопляване на парно. Те се различават не само по дизайна, но и по това, че материалите, от които се изработват са различни по вид метал. Ето ги и тях:

 • Чугунени отоплителни радиатори;
 • Стоманени панелни радиатори;
 • Алуминиеви още известни като глидери;
 • Радиатори от биметал.

Няма спор, че всеки вариант можете да използвате за домашното парно, но днес търсим най-добрите като показатели, характеристики и цена.

Чугунените тела са демоде. Стоманените са добри, но не толкова елегантни. Биметалните са отлични, но пък скъпи. Но пък алуминиеви радиатори за парно са ТОП решението, което е балансира ефективното, икономичното и инвестиционно решение, което едно домакинство търси.

За ефективността и качествата на алуминиевите радиатори

Точно поради това, че са изключително ефективни съвременните алуминиеви радиатори са една невероятна алтернатива, която се превърна в абсолютен хит при отоплителните инсталации. Със сигурност предимствата им ще ви впечатлят, но пък още по-удивителна е и цената, на която можете да се сдобиете с тях.

чугунен радиатор

Няма да спестим положителното си отношение спрямо качествата на алуминиевите радиатори за парно. Характерно за тях е това, че се радват с основание на висока популярност. И ако се пипате на какво точно се дължи високия им рейтинг, то сега ще ви запознаем с едни от най-красноречивите и удивителни свойства на тези съвършени тела. О, да! И само за справка ще ви представим един магазин, от който в момента можете да се възползвате от изгодните оферти, а именно Balkan Energy. И да се върнем на приоритетите на алуминиевите радиатори, с които е желателно да се запознаете преди да инвестирате в тях за новото парно отопление, с което ще се погрижите за комфорта в дома си:

 • Алуминиевите радиатори се изработват от един от най-леките познати метали;
 • Възможностите за боравене с метала са много, което е причина на пазара да се предлагат разнообразие от форми и размери такива радиатори;
 • Алуминиевите радиатори са модерни, елегантни и стилни;
 • Имат високи топлоотдаващи свойства и са едни от видовете радиатори, с които най-бързо се достига желаната температура в помещенията;
 • Изключително енергийно ефективни и икономични, осигуряват на домакинството рентабилно отопление;
 • Евтини и достъпни радиатори;лесно адаптиращи се към всякакъв тип отоплителни тела;
 • Дискретни;
 • Лесни за монтаж.

Ето, че има защо интереса към алуминиевите радиатори за парно да бъде толкова висок. Те са високо класни и ефективни продукти, които определено подпомагат качественото  и икономично отопление. За повече информация относно алуминиевите радиатори и техните цени можете да се консултирате с екипа на Balkan Energy.