Защо е важно да имаме хубави и практични покривки за маса?

покривка

Има много аксесоари, които правят обстановката в един дом приятна и уютна. Един от тях си остава покривката за маса, която е задължителен елемент, ако желаете трапезарията да е красива и елегантна. Различни модели бихте открили онлайн в каталога на магазин movi.bg. Във всеки дом трябва да има поне няколко различни варианта, спрямо поводите, през които ще бъдат използвани. Когато купувате нещо подобно е важно да обърнете внимание дори на най-дребния детайл, защото този аксесоар е изключително функционален и трябва да бъде наистина полезен за домакинството ви.

Защо се използва покривка при сервиране на масата?

Не изглежда добре, ако сервирате масата без да използвате подходящо покривало. Този аксесоар има не само естетическа стойност, но е и невероятно практичен. Ще допълни украсата, която сте създали и ще направи храненето на всички много по-приятно. Няма да се чува тракане от прибори и обстановката ще бъде много по-уютна.

Покривката също така предпазва плота на масата от нараняване, което ще удължи живота на самата мебел. Предлагат се ежедневни, луксозни и по-обикновени модели, които могат да ви свършат работа в различните случаи от ежедневието. Красивият аксесоар също така участва в интериора на самото помещение, защото може да бъде ярък, шарен, луксозен или семпъл. Съчетайте я с обстановката и ще допълните по един много красив начин интериора. Колкото и стилен сервиз за хранене да използвате, ако не разполагате с хубава и класна покривка, няма да създадете онзи облик на трапезарията към който се стремите.

Как да подберем най-правилната покривка за маса?

За да направите красива аранжировка се нуждаете от няколко различни компонента. Това е подходящия сервиз за хранене, декорация под формата на ваза с цветя, салфетки както и хубава покривка. Ще изберете лесно модел, ако обърнете внимание на следните фактори:

покривка за маса
  • формата и размерът на масата – първо трябва да измерите големината на плота и да определите колко е добре да виси самата покривка от ръба. При официални поводи може да предвидите по-голяма дължина. За ежедневно ползване 15-20 см е достатъчно. Има квадратни, елипсовидни и кръгли модели, които ще подхождат на конкретния плот;
  • материя на изработка – ще намерите модели от естествени материи като лен и памук, но също така и някои по-практични, направени от синтетични материали. Хубаво е да разполагате с различни варианти, ежедневни и по луксозни. Не пречи да имате и една практична мушама за ежедневно ползване;
  • дизайн и цвят – вариантите са многобройни, но е добре в един дом винаги да има една бяла покривка за маса. Тя изглежда елегантно и стилно, подходяща е за по-изискани поводи и ще се съчетае лесно с всякакъв вид сервизи за хранене. За да създадете настроение бихте могли да използвате и цветни и шарени модели, които разбира се са хармонизирани с обстановката в помещението;
  • според повода – както вече споменахме, когато става въпрос за някое по-специално събитие, е добре аксесоарът да бъде едноцветен и от естествена материя. Това ще направи добро впечатление на гостите и всички ще се чувстват комфортно. В ежедневието може да ползвате цветни дизайни от по обикновени материи.

Имате много опции за избор, затова разгледайте моделите в каталога на MOVI.BG.

Кои са аксесоарите в които да инвестираме?

За да сте подготвени за всеки един повод, трябва да притежавате различни видове покривки за маса. Препоръчваме ви да имате поне една луксозна и качествена, която да пазите за специални случаи. Тематичните дизайни също са много харесвани, защото са празнични и допълват аранжировката, която бихте направили на трапезата. Инвестирайте в няколко ежедневни изделия както и в мушама, за да променяте визията на помещението по-често и да внасяте обновление около себе си. Определете бюджет за покупката и следете промоциите онлайн, за да намерите най-изгодните оферти.