Кои са причините да се възползвате от услугата откриване на теч с термокамера?

авария

Съвременните и неинвазивни методи за локализиране на течове стават все по-популярни. Изключително удобство за стопаните на имоти е прилагането на откриване на теч с термокамера, тъй като тук се касае за бързо, качествени и прецизно локализиране на проблема без това да предизвиква щети по имота. Целта на използването на тези съвременни приспособления е в това да може да се спести преди всичко време и да се гарантира оптимална точност на аварията за да се насочи експертната намеса на конкретното място. Какво представлява този тип услуга и как да се възползвате от нея предстои да споделим в днешната ни тема.

Същност на високотехнологичната апаратура

Приоритетно за всеки стопанин на имот е това да може да се осигури такъв потенциал от услуги, които се характеризират с бързина, качество, адекватно обслужване и коректна намеса за отстраняването на течове, които са невидими с просто око. Най-големия проблем при този тип услуги е това, че трябва да се приложат различни методики, които обикновено изискват къртене, нюх на водопроводчика както и други умения, които да установят къде точно се намира аварията. Сами можете да се досетите, че това не е добър вариант. Използването на високотехнологична апаратура идва да покаже, че можете да разчитате на:

 • Точност;
 • Прецизно локализиране на проблема;
 • Спестяване на време;
 • Спестяване на усилия;
 • Без разрушения и къртене.

Разбира се, че като отговорен стопанин ще предпочетете да използвате точно такъв дистанционен метод за установяване наличието на течове. Точно тук идва момента, в който следва да споделим, че не всички компании от ВиК сектора са оборудвани с такива уред, което предполага, че при търсене на адекватна и сигурна услуга е важно да изберете експерти, които разполагат с термокамери за обследване на обекти.

Какви са симптомите за наличие на скрити течове?

водопровод

Голям е процента от потребители, които дори не предполагат, че имат проблеми с водопроводната инсталация. Едва, когато щетите нанесени от аварията станат видими и сериозни се стига до това да се потърси начин за справяне със ситуацията. За да не е прекалено късно за това да бъдат предприети каквито и да било действия относно наличието на теч е добре да обърнете внимание на някои симптоми, които показват, че има проблем, който изисква професионална намеса. Такива са:

 • Увеличено потребление, независимо от това, че няма разлика в битовите ви ангажименти и занимания;
 • Повишена влажност в имота;
 • Поява на влажни петна, мухъл и плесен;
 • Неприятна миризма в санитарните помещения;
 • Оплаквания от съседи за наводнение и други.

Обследването  термокамера е начина, който би ви гарантирал, че наистина можете да си подсигурите една надеждна и бърза намеса за локализиране на съществуващ проблем. Течовете могат да нанесат сериозни щети на имуществото ви и точно предвид това е очевидно, че имате пълно основание да пристъпите към търсене на водопроводчици, които са оборудвани с такава иновативна апаратура.

Спестете си къртене, разрушения, мръсотия и излишни разходи с помощта на термографична диагностика, която ще установи точната позиция на теча. Това от своя страна е адекватна мярка за осигуряване на навременна намеса за отстраняване на аварията.

Цени

До четири пъти по,-евтино ще ви струва локализирането на тел с термокамера. Имайте предвид, че тази диагностика се извършва дистанционно, което на практика означава, че няма никаква физическа намеса и контакт с имота ви и потенциалното място на аварията. Не се налага никакво къртене и точно предвид това се спестяват не малко разходи.

Цената на откриването на аварии и скрити течове с този иновативен уред се определя от:

 • Етажност на имота;
 • Обща площ на обследване;
 • Достъпност на аварията;
 • Специфика на теча;
 • Начин на прилагане на метод за отстраняване е други.

Винаги търсете експерти, които биха могли да ви съдействат в откриването и отстраняването на ВиК проблеми с оптимално щадящи и съвременни методи.