Как да изберем удобен стол за бюро

Столове за бюро

Хората, които работят в офис, стоят много дълго време седнали на едно място, вършейки всекидневните си задължения. Тенденцията да седите в офиса си повече време, отколкото да спите в дома си налага необходимостта от това да се намерят ергономични решения.

Защо е нужен комфортът

Столовете за бюро трябва да са достатъчно удобни, за да можете да поддържате добро здраве, както и концентрация в работните дни. Трябва да са стабилни, изработени от качествени материали и да съвпадат с цветовете на бюрото, споделят от онлайн магазинът на Plasico.

Удобният стол повишава производителността ви, а също така поддържа подходяща за гръбнака ви поза. Когато става въпрос за толкова важен компонент от вашия офис, инвестицията в качествен продукт е от решаващо значение.

Какво да се търси и как да се избере подходящ модел

Като една от най-основните части от интериора на офиса, столът за бюро трябва да придава допълнителен дизайн и красота. Дори да не е толкова важно, колкото ергономичността, мобилността и качеството на материалите на изработка.

Важно е да изберете бюджетен модел, но и да се насочите към най-добрите продукти спрямо цена/качество. Столовете, между които ще избирате могат да разполагат с различни характеристики. Елементите, които трябва да проучите при евентуална покупка са:

  • Мобилност – ако изберете модел, който да разполага с колелца, трябва да се убедите, че те са достатъчно издръжливи и здрави да устоят на честото приплъзване по пода. Повечето офиси са оборудвани с такива с въртящи се колела, тъй като е важно да имате свобода на движение от седнало положение;
  • Регулируемост – колкото повече настройки има, толкова по-добре. Тези настройки дават възможност да регулирате мястото си за седене спрямо нуждите си. Когато работите, ще е необходимо да сте на височината на бюрото, за да можете да извършвате дейността си в комфортни условия, но във времето ви за почивка, трябва да можете да се спуснете надолу, да настроите облегалката и просто да се отпуснете;
  • Ширина на подлакътника – столът е необходимо да разполага с подлакътници, които да могат да се регулират, отклоняват и приближават към тялото, за да си създадете по-голямо удобство;
  • Материал на изработка – тук най-комфортните два варианта са кожени или мрежести варианти за бюро. Кожените такива са издръжливи, удобни и изглеждат луксозно. От друга страна, мрежестите модели разполагат с дишаща материя, подходяща за топлите месеци от годината, а също така докарват модерен и елегантен вид.

За да изберете удобен за вас продукт, ще трябва да се уверите в неговия комфорт и качество.