Струва ли си да изберете обзавеждане за дома онлайн?

Изборът на мебели за дома, за апартамента, за отделните помещения от жилището: за хола, за спалнята, за кухнята, декора и цялостния интериор е отговорна задача. Днес това става много лесно, само с влизането в някои от популярните онлайн магазини за обзавеждане, като Vivre. Съществуват обаче и нюанси в подбора, когато го правим през интернет и сега ще ги разгледаме. Ще видим също предимствата от насочването към онлайн обзавеждането и друга полезна информация в тази посока.

Какви са предимствата от онлайн обзавеждането?

Пазаруването през интернет днес е станало по-достъпно от всякога, тъй като това е възможно по всяко време на денонощието и само с няколко клика. Без значение дали разполагате с таблет, смартфон или друго мобилно устройство, посещението на даден сайт, разглеждането на офертите, сравнението на цените и визуализирането на мебелите не са никакъв проблем. Дори виртуалното пазаруване е достъпно и през настолен компютър, като единственото условие е наличието на интернет връзка. Какви обаче са останалите предимства от този начин на пазаруване?

  • За да направите изгодни покупки при избора на онлайн обзавеждане, не е необходимо обикалянето из града и губенето на време;
  • Пропускате чакането с колата по задръстванията, а получавате поръчката си директно на вратата, в офиса или в склад на куриера;
  • Когато избирате и пазарувате, имате възможност веднага да прочетете подробна информация и продуктово описание, което в реалния търговски обект едва ли ще получите;
  • Пазарувайки във виртуалното пространство, Вие получавате освен физически, така и психически комфорт, пропускайки голямата блъсканица, чакането по опашките и касите и т.н.;
  • В много случаи, пазаруването през интернет е много по-изгодно и достъпно, поради по-ниските разходи на търговците за поддържане на бизнеса;
  • Удобства при плащанията, тъй като имате множество варианти за банков превод или възможност за наложен платеж.

Съществуват още много предимства при пазаруването на онлайн обзавеждане, но смятаме, че гореописаните са по-важните.

Какви са недостатъците при пазаруването на мебели през интернет?

Най-основният недостатък на онлайн обзавеждането е невъзможността за реално физическо докосване на стоката. Колкото и висококачествени да са снимките в интернет магазина, те не могат да заместят огледа и докосването във физическия търговски обект. Вие не можете да седнете върху дивана и да  усетите колко мек е той, да видите какъв е реалният му цвят и т.н. Освен това, когато направите поръчка през интернет, Вие трябва да изчакате нейното обработване и подаване за доставка, което може да отнеме и няколко дни, докато продуктът пристигне до Вас.

Все пак е важно самостоятелно да вземете решение кой от двата варианта предпочитате: онлайн обзавеждането или посещението на физически търговски обект.

Заслужават ли си покупките през интернет?

Вероятно вече Ви прави впечатление, че предимствата от онлайн обзавеждането са много повече от недостатъците. Това е и причината, пазаруването през интернет да се развива с толкова висока скорост, а по-достъпните цени на продуктите са следващата притегателна сила за популяризирането на този вид търговия. Само фактът, че можете да пазарувате в движение, по всяко време на денонощието и без значение къде се намирате в момента на покупките, е достатъчен, за да привлече много потребители на интернет.

Тоест, от една страна, избирайки онлайн обзавеждането, Вие пестите време и средства, пазарувайки по-изгодно от когато и да било друг път. Това от друга страна, позволява на търговците да правят повече промоции, както и да организират различни игри и възможности за спечелване на допълнителни отстъпки.

Как да направите своя избор?

Всеки съвременен интернет магазин е оборудван с отделни филтри, позволяващи, с един клик, задаване на конкретни критерии, по които системата да извежда на екрана продуктите, отговарящи на тях. Може да е по цвят, ценови диапазон, размери, марка и т.н. По този начин Вие лесно и бързо правите своя избор на онлайн обзавеждане, а ако имате безплатна регистрация в системата, само с няколко клика поръчвате.

Изборът на мебели обикновено се свежда до определяне на правилните цвят, материал на изработката, размери и дизайн. Всичко това, само с един клик върху съответните филтри, ще го получите на екрана, скривайки всички останали продукти, които не отговарят на тези критерии. Ако разполагате с конкретно име на артикула, можете дори да го напишете директно в полето за търсене на сайта, без да е необходимо навигирането из отделните раздели и подраздели на менюто.

Ето как всъщност откриваме и другото доста значително предимство на онлайн обзавеждането: възможностите за бърз избор и откриване на продуктите, дори когато каталогът е изключително голям и са достъпни множество различни варианти за избор. Когато знаете точно какво търсите и как бързо да го откриете, чрез съответните инструменти на сайта, голямото разнообразие от видове всъщност е предимство, а не недостатък, който да Ви обърква и да не успеете да изберете.