Как да се справим с оборудването на мини баня

шкаф за баня

Ако и вашата баня е твърде ограничена като пространство е напълно логично да приложите хитрост за да я оборудвате така, че напълно да отговори на ежедневните ви нужди. С оглед на това да се гарантира приятна обстановка, функционалност и удобство няма как да не се възползвате от представените артикули от Мебели Арена баня. Сред колекцията от модели ви очакват необходимите, без които санитарната зона не би била това, което желаете да постигнете при нейното оборудване. Но какви трикове да приложите за да създадете перфектна идилия в зоната за хигиена? Ще ви срещнем с някои работещи идеи, които да приложите в случай, че ви предстои да правите ремонт на банята.

Стилна и очарователна баня – мечтата на всяко домакинство

Малките апартаменти с площ до около 75 кв.м. са масово предпочитани от българските потребители. Тъй като става въпрос за не толкова голяма квадратура е логично и санитарните площи да не са от най-просторните. Мебели Арена разполагат с доста разнообразни продукти за оборудване на малки бани като идеята е в това да се подобри и улесни ежедневното им експлоатиране от цялото семейство.

Малката зона за хигиена не трябва да бъде претрупана, а да се подберат само онези елементи, които могат да имат реална приложимост тук. Затова ще ви представим няколко елемента, които ще внесат стил и изтънченост в зоната за хигиена и ще ви осигурят очарователна атмосфера.

Интересни и винаги намиращи приложение в банята са:

 • Колонни шкафове;
 • Огледални шкафове;
 • Аксесоари и етажерки за козметика и закачане на кърпи, тоалетна хартия и други помощни санитарни средства;
 • Функционални душ паравани и кабини;
 • Адаптивни умивалници;
 • Висящи тоалетни и други.

Изброеното санитарно оборудване наистина е важно за да изглежда санитарния кът оборудван и обзаведен по най-високи критерии за уют и удобство.

Важни ли са габаритите на санитарното оборудване

душ кабина

И тъй като темата днес е посветена на мини баните то очевидно е, че няма как да не си говорим за размерите на елементите, с които ще запълним празното пространство. Обикновено тук има някакви стандарти, от които се водим и това безспорно и ключов компонент за да се осигури адаптация, комфорт и съразмерност на използваните продукти.

Независимо от това дали става въпрос за основен санитарен фаянс или пък търсите обзавеждане за да повишите комфорта то няма как да пропуснем да отбележим, че:

 • Съществен е приноса на минималистичните санитарни принадлежности и оборудване;
 • Приоритетни са функционалните решения като шкаф за мивка, огледален шкаф, параван, комбинирана тоалетна чиния с биде и други;
 • Прилагане на „висящи“ и стенни елементи, които отнемат по-малко или никаква подова площ.

Това са такива трикове, които са пряко свързани с оразмеряването и интегрирането на елементите в малката санитарна зона. Разбира се, че най-голямо значение за приемливото и креативно оборудване има така популярния напоследък минималистичен стил, при който се залага на малки размери на мебели и оборудване, но пък особено функционални и удобни за използване.

Професионалистите съветват

Банята е не по-малко специална зона от всяка друга стая у дома. За да запазите усещането за простор въпреки минимализма на квадратурата експерти съветват да не се отказвате от мечтата си за идеална и приемливо организирана баня, а да:

 • Използвате неутрални или светли тонове за плочки и облицовки;
 • Приятно усещане създават гланцираните и огледални повърхности;
 • Изберете колкото се може по-голямо огледало или огледален шкаф;
 • Приложете правоъгълни форми, а не овали на елементите, с които ще оборудвате и обзавеждате, защото това води до издълженост и оптически пространствен ефект;
 • Приоритетни са параваните вместо душ кабини и вани, които заемат повече площ;
 • Внимателно изберете осветлението, тъй като то също има отношение към комфорта в зоната;
 • Организирайте с етажерки и закачалки със стенен монтаж, които ще ви осигурят съхранение на всичката нужна козметика.

С гамата от продукти на Мебели Арена и вие може да си гарантирате ефектно оборудвана мини баня.