Как да изберем нов спален комплект и защо е важно да е качествен

В повечето случаи се получава следното: имаме някаква представа за това как ще изглежда домът ни след планирането от нас интериорни промени, но купуваме нещо съвсем различно, когато дойде моментът да обзавеждане. Подобен резултат се дължи на разнообразието от мебели, което ни вдъхновява, дава ни оригинални идеи, а не рядко и ни обърква.

Ако е дошло ред да разгледате какви спални комплекти има по магазините, е добре да се заредите с търпение и да се приготвите за колосален избор от решения! Те не са едно и две, стотици са, което ще ви даде огромно предимство като потребители – ще можете да постигнете точно тези резултати, за които винаги сте си мечтали.

Какви правила да следваме при избора на спален комплект

Спалният комплект представлява съвкупност от различни по вид интериорни компоненти, предназначени за стаята за сън. Когато са избрани и комбинирани правилно (може да е готов сет или вие да го създадете), крайният резултат е уютно и удобно за използване помещение, обстановката в което предразполага за пълноценен нощен сън, а и за лежерни уикенд моменти. Ето какво е важно при избора на спален комплект за дома:

  • качеството преди всичко – за която и мебел в нашето жилище да става дума, нейната изработка трябва да е на ниво. Не е ли тя налице, новото обзавеждане едва ли ще се отличава с перфектен външен вид, а и със същата толкова добра функционалност. От Лени Стил съветват да се уверите във високото качество на използваните материали и след това да поръчвате харесания спален комплект;
  • дизайнът трябва да вдъхновява – в повечето случаи избираме нови мебели с „очите си“ и емоционално, а не следвайки логиката и необходимостта от придобиването на практично обзавеждане, което да е най-вече удобно. Ако визията на спалния комплект не ни допада, е по-добре да се въздържим от покупка, защото тя няма да ни донесе нужното удовлетворение в дългосрочен план;
  • функционалността е задължително условие за всеки съвременен дом – ако искате вашето жилище да е още по-модерно, то тогава изберете мебели за стаята за сън, които да са функционални. Заложете на легло с повдигащ механизъм (може и с ракла), добавете скрин към композицията от интериорни елементи, а за съхранението на вашите дрехи купете гардероб, който е с максимален капацитет – трикрилен или четирикрилен. Надстройките са също добра опция, ако се нуждаете от допълнително пространство;
  • цената накланя везните – дори и ако всички характеристики на спалния комплект отговарят на нашите изисквания, ако цената е непосилна за нас, вероятно ще се откажем от покупката. Затова и много хора започват именно от стойността на мебелите, обръщайки внимание първо на най-бюджетните решения и преминавайки впоследствие към по-скъпите – и така, докато открият идеалната оферта.

Спалният комплект трябва да е едновременно удобен и красив, практичен и надежден със своята здравина. В Лени Стил ще откриете чудесни предложения, които още сега можете да разгледате.

Кои модели ще бъдат тренд през 2022

Модните тенденции не подминават и мебелите за дома, които винаги са били обект на сериозно внимание. През 2022 се очертава да са актуални светлите и земни цветове, комбинацията от различни по вид материали (камък, дърво, метал и др.), минималистичните линии, класиката и индустриалния шик, който комбинира новото и старото, грубото и финото. Ще се търсят и спалните комплекти с гланц, които са винаги на почит, защото изглеждат елегантно и правят обстановката бляскава.

Защо е важно да имаме качествени мебели в дома си

Когато жилищното обзавеждане е на ниво, обстановката вкъщи ще е приятна и актуална. Няма да има причина да се чувстваме некомфортно, или вътрешно да искаме нови мебели – сегашните ще са ни напълно достатъчни, защото сме ги избрали с вкус, а и са достатъчно качествени, че да останат в добър вид години наред. За да удължим живота им, трябва и да се грижим правилно за тях, като това включва тяхното редовно почистване и внимателно използване.