Кои са важните преимущества от използване на котел на пелети

пелетен котел

За да бъде дома уютен през зимата това, от което се нуждаем е уред, на който да разчитаме за поддържане на приятен микроклимат. Разнообразни са решенията и това, от което зависи нашето удовлетворение са редица фактори, които биха ни провокирали да инвестираме в даден продукт. Да е топло, да е чисто, а сметките да не са прекалено високи. Ако и за вас това са определящи критерии то очевидно е, че имате необходимост от котел на пелети – https://www.balkanenergy.bg. Защо да инвестирате в такъв тип уред при положение, че на пазара се предлагат много по-иновативни и съвременни решения? Ще се постараем в днешната публикация да изложим основните преимущества и аргументи, които са от съществено значение за вашия избор.

По какво превъзхождат останалите уреди за отопление

Спецификата на всеки имот е в основата на това да се конкретизира удачния и съпоставим с нуждите на домакинството уреди. Касае ли се за помещения, които са по-просторни, повече на брой и имота се отличава с голяма квадратура то тогава е видно, че по-добра работя ще върши система за цялостно отопление. А такава можете да внедрите посредством уред, който да може да захранва парното и водното подово отопление.

Превъзходството на котлите на пелети се дължи на няколко съществени аргументи като:

 • Цената на съоръжението не е висока и е в пъти по-ниска спрямо други съвременни технологии, които се предлагат на пазара от типа на газови котли, термопомпи и други;
 • Инсталират се лесно стига в близост до мястото на монтаж на котела на пелети да има димоотвод, към който да се свържи уреда;
 • Сравнително лесни са за поддръжка, тъй като разполагат с голям бункер и не се налага да се зареждат или почистват както например при вариантите на твърдо гориво;
 • Безопасни са за използване благодарение на защитата, която притежават против прегряване;
 • Икономични са, тъй като разполагат с автоматизиран режим на работа, а пелетите са едни от най-калоричните видове възобновяеми енергийни източници;
 • Екологични уреди са, поради факта, че горивото, което използват се избоботва от остатъчни суровини.

Напълно естествено изглежда решението да се инвестира в котел на пелети особено, ако имота ви между 150 и 350 квадрата и е трудно да разчитате на електрически уреди за го отоплявате изцяло.

Рентабилност и икономичност

котел

Оценката, която дават ползватели на котли на пелети е, че това са изключително мощни и сигурни уреди, посредством които успяват да балансират разходите си за отопление и намират идеалната норма за комфорт в дома. Тъй като има региони в страната, в които зимата е доста сурова и тежка то определено отопляването с електрически уреди се оказва не достатъчно ефективно. Именно поради това днес представяме на вниманието ви гарантиран вариант, който е:

 • Икономичен и ще намали сметките за топлина до минимални стойности;
 • Рентабилен, тъй като ще можете да отоплявате с един уред целия имот;
 • Високоефективен, защото бързо ще успеете да достигнете желаната оптимална стойност на температурата на въздуха.

Със сигурност си струва да се замислите дали не е настъпил момента да вземете бързо решение и да инвестирате в уред, който да покрие индивидуалните ви претенции по отношение на инвестиция, разходна норма и енергийна ефективност.

Марки с доказано рейтинг

Когато се влагат средства в уред за отопление е очевидно, че трябва да бъдете взискателни не само към самите качества на продукта, но и това ко е производителя. В бранша има добре познати на търговците световни брандове, които са се утвърдили и продължават с подобрените си модели котли на пелети да доказват, че има защо да се ползват с доверието на клиентите.

Едни от най-утвърдените и с гарантиран рейтинг са:

 • EcoSpar;
 • BURNiT;
 • Alfa Plam и други.

Още известни марки, които произвеждат икономични и екологични котли за отопление можете да намерите в сайта на balkanenergy.bg.