Откъде да започнем с коледната украса

Когато вече всички листа по дърветата са паднали, есента си отива и идва зимата, а с нея и бялата приказна гледка, когато навън завали сняг. С него идват и първите наченки за добро настроение, поради поредицата от различни празници, най-важният от които е Коледа. Тогава започваме да се питаме, кога трябва да накичим елхата, откъде да започнем, как се прави вътрешна и външна украса?

Кога се поставя коледната украса

Идеи за Коледна Украса

Официално няма регламентирана дата за поставяне на празничната коледна декорация, но масово това се случва в началото на декември. Съществуват различни вярвания, според които елхата и останалата декорация трябва да се поставят на Никулден, който е на 6 декември. Според други, точната дата е 20 дни преди Коледа и т.н. Като цяло, всеки има правото да постави коледната украса в дома си, когато реши. Ако въпреки всичко искате да внесете празничния новогодишен дух в дома си навреме, направете го в началото на декември.

И все пак, откъде да започнем

Има толкова много неща да се направят, че понякога се чудим откъде да започнем? Нека ви помогнем с определена последователност, която ще ви ориентира в действията. Добър вариант е поставянето на хубавата вътрешна коледна украса да започне в следния ред:

  1. Поставяне на празничната елха — тя може да е естествена или изкуствена. Ако е в първия случай, то издръжливостта на дървото е някъде около месец, така че има достатъчно време да му се насладите;
  2. Окичване на гирляндите и светлините по елхата — поставянето на гирляндите, играчките и лампичките върху елхата е най-забавната част, тъй като тя сплотява цялото семейство и предизвиква много положителни емоции, които могат да бъдат изпитани само в този момент от годината;
  3. Декориране на останалата част от дома — гирляндите се поставят не само по елхата, но и в различните части на дома, като коридора, спалнята, кухнята, стаята и навсякъде, където могат да се видят. Не забравяйте да декорирате и масата в очакване на първите гости. Това се постига с поставянето на тематична празнична покривка и салфетки, свещи и няколко играчки.

Как да направим и външната празнична украса

След като вътрешната коледна украса е направена и тя вече е достатъчно интересна, настроението може още да се повиши, като направим и хубава външна декорация за двора с много мигащи в различни цветове светлинки.

Според онлайн магазин 4sales, отлични идеи за създаването на бърза и интерактивна луксозна коледна украса е използването на специалните прожектори за цветно осветление. Те се движат по цялата къща, създавайки отлично празнично настроение. Самият прожектор е напълно безопасен при сняг и дъжд. Има възможност също за използване на специалните светещи LED маркучи за външна декорация, както и поставянето на многоцветни висулки. Направете коледната декорация красива и вълнуваща с различните видове играчки и Дядо Коледа на всяко кътче.