Струва ли си инвестирането в изгоден диван

диван

Тривиално ли е изискването за високо качество на меката мебел и добра цена? Може и да си мислите, че евтиното ще ви излезе скъпо, но често се оказва, че има основателна причина диваните, холните гарнитури, канапетата и фотьойлите да се предлагат на цени, които напълно да ви устройват. Изгодни предложения дивани от Мебели АРЕНА са доказателство, че на пазара могат да се предлагат както с добри показатели продукти така и достатъчно достъпни, че всеки да може да си ги позволи.

Ценообразуването – от какво зависи

Всяка фирма си има собствена политика, която следва при определянето на ценовите листи, които се предлагат на крайните клиенти. Разбира се търговците, които предлагат офертите се ползват със съответната договорена отстъпка. Но по-интересно за купувачите е това на какво се дължи решението едни модели дивани да се предлагат на ниски, а други на по-високи цени.

Когато посетите търговски обект на какво попадате? Безспорно сте изненадани от многообразието от продукти, нали! Но те не са еднакви и се различават по своите технически параметри, визия, стил. Точно тук можете да търсите причините за различните ценови диапазони, на които се предлагат съответните продукти. Най-общо производителите дефинират крайните оферти за конкретен вариант мека мебел като се взимат предвид следните показатели:

 • Основни габарити на продукта. Колко седалки има – дали е двойка, тройка, четворка и т.нат.;
 • Какво е себестойността на вложените в направата материали. Тук се включват дори крепежните елементи, които участват в изработката;
 • За колко време се изработва и колко работници участват до края на завършването му;
 • Особености при изработката – прав, ъглов или П-образен е модела;
 • Каква е печалбата, която се залага като надценка;
 • Какво е стойността на енергийните ресурси, които за използвани в производствения цикъл.

Има още много счетоводни изчисления, които на практика участват в остойностяването, а това безспорно се отразя и на крайната оферта, която всеки от потенциалните купувачи намира в магазините за мебели.

Как да различим добрите и евтини дивани от тези, които не струват

изгоден диван

Мебели АРЕНА представя в своя каталог доста интересни идеи за практични и функционални дивани. Със сигурност това, което е важно да подчертаем е, че цените са напълно съобразени с търговската обстановка в страната. За да се продава един диван той на първо място е важно да бъде достъпен за съответната категория потребители. Така, че в зависимост от таргетирането, което е предприела съответната компания е ясно, че ще се наложат конкретни параметри при изработката така, че да се достигне изгодното предложение, което клиентите очакват.

За да различите като потребител онези модели дивани, които заслужват внимание е необходимо да приложите следните принципи:

 • При възможност да ги изпробвате на място;
 • Да се запознаете детайлно с всички онези подробности, които са пряко свързани с вложените суровини и материали;
 • Анализирайте рейтинга на производителя;
 • Заложете на такъв продукт, който е придружен от съответната гаранция за качество.

Това до голяма степен би ви дало някаква сигурност, че влагате парите си не само в изгоден нов диван, но и такъв, който действително би послужил на вашите битови потребности.

Изгодни ли са функционалните модели

Само при мисълта, че ще можете да използвате един диван като място за отдих и почивка ви дава достатъчно основание да го изберете. Но когато говорим за такива продукти, които освен основната си роля разполагат и с екстри то определено можете да се насладите на още по-приемливи и подобрени условия за живот.

Не по-малко изгодни се оказват и моделите, които разполагат с:

 • Механизъм за разтягане, който трансформира дивана в легло;
 • Ракла, в която можете да прибирате достатъчно количество текстил, включително и спално бельо;
 • Разполага с ниши за книги, поставка за чаши;
 • Една от любимите екстри е релакс механизма, който позволява на облегалката да падне до полу легнало положение.

Още супер изгодни и многофункционални продукти ще намерите в каталога на Мебели АРЕНА за да създадете мечтания уютен интериор.