Интериорни решения за пораснали деца

Детските помещения в дома са важна част по отношение на израстването на малчуганите. Те са мястото на което се учат, развиват и мечтаят. Там се осъществяват първите съзнателни моменти и спомени от детството. По тази причина подходът към тази стая е с голямо значение.

Чести ремонти или трансформации?

Дали да правите ремонт и преобзавеждане на всеки няколко години, според смяната на предпочитанията и възрастта на детето? Може би повечето родители си мечтаят да обособят веднъж помещението, за да не се занимават с неприятното бреме на ремонтирането твърде често. Разбира се, това е едно от решенията. Но, ако имате желание и възможност, добрият вариант е да променяте стаята успоредно с растежа на вашето дете.  

Интериорен дизайн за бебета

Когато са новородени, децата нямат нужда от много. Меки и успокояващи цветове, малка кошарка с прегради и няколко висящи играчки за укрепване на зрението. Когато обаче минат първите няколко месеца от раждането, развитието на бебето ще бъде съпроводено от активно движение. То от своя страна предполага неуверено и често пъти неуспешно изправяне. За целта, абсолютно задължително, ще се нуждаете от меки обиколници на твърдото детско легло, които да предотвратяват ударите на бебешката главичка.

На училище

детска-стая-момче-игра

Повечето легла се трансформират и за големи деца чрез сваляне на преградите и регулиране нивото на височината на матрака. Но, когато достигнете училищна възраст, ще е нужно да помислите за смяна на мебелировката. Вече спокойно може да си позволите единично легло в нормален размер.

Бебешките мотиви по стените ще се наложи да изчезнат. На тяхно място може да обособите нещо според предпочитанията на вече „големия” човек. Но и това е до време. Няма да усетите как са минали няколко години и вече се налага нова промяна.

Пубертет и израстване

Периодът на пубертета може да бъде много внезапен и бурен. Не разчитайте тогава стаята да е актуална. Вече ще трябва да гледате на наистина порасналото дете, като на човек с обособен до някъде характер и строго индивидуални виждания за това как трябва да изглежда личното му пространство.

Последният етап е може би лесен по отношение на модели и цветове. Детето е достатъчно голямо, за да знае точно какво иска. Изберете новите попълнения за стаята заедно, за да няма изненади от често променящите се вкусове и претенции на малчугана. Не налагайте прекалено много своето. Децата виждат нещата с други очи. А едва ли искате вечно мрънкащо и недоволно отроче, заклеймяващо вашия избор като остарял и неадекватен.

Интериорен дизайн от Ona Design