Кои са важните етапи при подбор на кухненска маса

трапезна маса

Факт е, че понякога срещаме наименования, които малки ни объркват. Пример за това е дефинирането на трапезните още като кухненски маси. Какви са причините за това и дали става дума за една и съща мебел или се наблюдават известни разлики именно заради терминологията? Въпросът сигурно ви вълнува предвид това, че и на вас ви предстои да подмените мебелите в трапезарията и се чудите дали да посочите търсене в браузъра за кухненска или трапезна маса. Много от производителите ще споделят, че всъщност няма особени разлики между едните и другите модели. В зависимост от това дали домакинството използва помещение, в което кухнята и трапезарията са настанени кат два къта или пък са в отделни стаи то реално в това се крие причината за тяхното наименование.

Тънкости при покупка

Не това как е наречена трапезната мебел би следвало да определи правото ви на избор. В крайна сметка това са елементи, които притежават различни качества и от тази гледна точка е необходимо да се вземат предвид реалните им ползи за удобството на хората, които ще ги използват. Затова дали е кухненска или трапезна не е от значение, а е решаващо новата ви маса да бъде удобна и да ви служи за ежедневните битови навици на семейството.

Сред основните тънкости, на които е нужно да акцентирате при покупка на този съществен елемент от зоната за хранене са:

 • Детайлизиране на размерите. Тъй като всяка зона си има някакъв предел на габаритите е важно да се вземат под внимание способностите на помещение да може да понесе съответните големини както на масата така и на столовете. Затова на първо място си поставете за цел да определите до колко големи да бъдат;
 • Форма. Съществен принос за създаването на приятна и уютна атмосфера имат геометричните фигури. Както навярно сте обърнали внимание това, което ви очаква в търговските обекти е богат избор от форми на плотовете, а избора зависи изцяло от вашите виждания;
 • Дизайн. Стиловото комбиниране с интериора и другите представители в пространството също е важен елемент, с който да се съобразите при инвестиране.

Това са основните елементи, от които да стартирате своя избор. Те са важни, тъй като са първите стъпки, с които можете да решите проблемите с организацията на трапезарията.

Кои са материалите, препоръчани за изработка на кухненски маси

маса

Освен размери, форма и дизайн преди да закупите такъв тип значимо обзавеждане е необходимо да се запознаете с вложените материали. Те имат отношение към:

 • Стабилността на кухненската маса;
 • Здравината;
 • Товарносимостта;
 • Удобството;
 • Почистване и поддържка.

Няма спор, че за да служи ефективно и дълго във времето тези технически особености, които се отнасят до вложените суровини и материали не са за подценяване. Само така може да се гарантира и осигури повече комфорт и уют, удобство и дълголетие на мебелировката.

Отлични цени – къде да ги откриете

Българина с основание внимава какво и как избира. Освен, че критериите по отношението на качеството на новата му кухненска маса са изключително високи то друг приоритет, който също е ключов е цената, която ще инвестира. Навярно сте си определили бюджет и държите да се вместите в тези граници. Това е правилното действие, тъй като човек има база, от която да тръгне и параметри, в които да се разпростре.

За да не си губите времето с търсене на висококачествени продукти и изключително ниски цени то ви каним да се запознаете с гамата от идеи и решения, които са ви подготвили от ОнТрейд. Платформата изненадва с:

 • Многообразие;
 • Изискани и елегантни кухненски маси;
 • Функционални решения;
 • Отлични и конкурентни цени;
 • Професионално обслужване;
 • Експресна доставка.

За вашия дом и уют в трапезарията не отлагайте покупката на хубави и добри мебели.