От какво зависи каква цена за газов котел ще платим

газов котел

Едва ли има домакинство, което не търси добра алтернатива за осигуряване на удобство и комфорт през отоплителния сезон. Когато се касае за високо ниво на уют и ниски разходи то уредите, които биха могли да предоставят точно това не са малко. Именно днес ще ви срещнем с ефективната възможност да се погрижите за топлината в жилището през зимата с помощта на изгодната за газови котли цена. Първоначалната инвестиция за уреда е порядъка на нормалното и поносимо решение, а що се отнася до разходите, които ще заплащате месечно то определено тук ще намерите една много добра възможност за енергийна ефективност, икономии и оптимален комфорт.

Котли на газ – какво представляват

Употребата на който и да било отоплителен уред е необходимо да носи ползи на домакинството. Ако не сте удовлетворени от разходната норма или пък първоначалната цена на устройството не ви изнася то със сигурност няма да пристъпите към инвестиция. Но със своята рентабилност газовите котли доказват, че са едно много благоприятно решение, на което можете да разчитате с оглед на оптимизация на разходите и гарантирате на приятна атмосфера в целия имот.

Самото устройство на уреда не го нарежда сред сложните високотехнологични варианти, чиито цени са скъпи и непосилни за масовия потребител. Що се отнася до технологичното устройство то това, което ще споделим е, че става въпрос за изделие, което се състои от:

  • Горелка;
  • Електроника;
  • Топлообменник.

За да гарантират абсолютна безопасност за работа уредите разполагат с множество защити и датчици, които осигуряват пълен контрол върху горивния процес. Така на практика не само си гарантирате топлина и уют, но и спокойствие относно работата на устройството.

Удобства и ползи

управление

Най-големите ползи от употребата на котлите използващи пропан бутан са в това, че са:

  • Икономични

Газта, която се подава към уреда за да се осигури топлинна енергия е изцяло контролирана за да подсигури оптимална топлинна енергия при минимален разход на гориво;

  • Екологични

Газта е изкопаем източник на енергия, който при правилно използване с помощта на съответния уред гарантира максимална екологичност т.е. ниски въглеродни емисии, които се освобождават в атмосферата;

  • Контролирани от дистанция

Не е изненадващо, че съвременните уреди могат да бъдат изцяло настройвани от мобилни приложения. Без трудности и необходимост от инженерни познания потребителите разполагат с възможността да осигурят пълен контрол при избор на режим на работа и достигане на приятна температура в дома.

Отоплителната инсталация е комбинация от подходящ уред и висококачествени топлинни разпространители. Едно от съществените удобства и ползи от експлоатацията на газови котли е това, че те могат успешно да си партнират с радиатори за парно отопление както и водна подова система. Идеята е да се извлече максимума от работата на уреда и да се гарантира оптимизиране на разходите.

Видово разнообразие

Няма как да не ви направи впечатление, че едни от газовите котли се предлагат на достъпна, а други на по-висока цена. Причините за ценовите разлики се дължат на факта, че и тук има съответните класификации, които са пряко свързани с редица показатели и технически характеристики. Няколко основни варианти се предлагат на пазара и различията между тях са в основата на сформирането на цените.

Няколко са главните показатели, по които се разграничават този тип уреди:

  • Според приложението

Биват битови и промишлени;

  • Според начина на запалване

Чрез пиезоелектричен метод или електронно запалване на горелката;

  • Съобразно броя на контурите

Едноконтурни или двуконтурни като тези с два контура са предпочитани заради това, че осигуряват на проточен принцип загряване на топла вода;

  • Според начина на усвояване на топлинната енергия

Конвенционални и кондензни като вторите са препоръчителни заради това, че са изключително икономични и екологични.

Въпрос на индивидуална преценка както и първоначално платима цена са в основата на личния ви избор.