Въпроси и отговори свързани с избирането на бебешка количка

количка

След креватчето втората по важност вещ, която е необходимо да закупите, когато разберете, че ще имате бебе и количката. Но се оказва, че изборът ѝ не е никак лесен така както си мислите. Има доста въпроси, които възникват в хода на търсенето и ето, че вниманието, от което се нуждае това сериозно предизвикателство е осолено решаващо. В следващите редове ще ви запознаем с въпросите и отговорите, които вълнуват младите родители, които са в готовност да се впуснат в най-големите предизвикателства на живота си, а именно родителството.

Кой вид бебешка количка да изберете

Сред основните въпроси, които вълнуват онези от вас, които ще стават родители са каква да бъде бебешката количка. Видовото многообразие наистина е голямо, а от това кои от моделите ще бъдат избрани зависи до каква степен ще бъде удобно на родителите и бебето по време на разходки. Ще ви запознаем с основните модели бебешки колички Арена, които са много компактни, комплексни и достъпни решения, подходящи за приятни и забавни разходки на открито.

Видовете, които са сред най-предлаганите в търговската мрежа са фокусирани в няколко направления:

Лятна детска количка
 • Комбинирани колички

Известни са като 2 в 1 или 3 в 1. Моделите са съсредоточени върху онези варианти, които имат една рама, но са с различни кошове. Тези колички са известни още като модулни, защото са комбинативни и могат да бъдат използвани през цялата година. Те са подходящи за лятото, зимата, а някои от тях разполагат и със столче за кола, което ги прави предпочитани от родителите, които често се налага да пътуват придружавани от бебето;

 • Зимни

Това са строго конкретни модели колички, които са високо проходими при зимни условия. Те се отличават с високата си стабилност както и повечето предпазни покривала, които са нужни за спиране на студа и вятъра, които могат да проникнат в коша при бебето. Зимните колички са много благоприятни за родените през зимата бебета, които е добре да бъдат извеждани на открито при всеки удобен случай и приятно време;

 • Летни колички

Сигурно сте ги виждали. Това са така известните бебешки колички тип чадър. Те са наистина много ефективни за летните разходки, тъй като са леки, не спарват, проветриви са и пазят сянка  на бебето дори ако е заспало по време на разходка.

Според това с колко гуми са бебешките колички от Арена предлагат на своите клиенти:

 • Стандартна рама с четири средни като размер колела;
 • Модели с четири големи гуми;
 • Триколки.

Въпрос на индивидуална преценка е кои от количките според вас са лесни за маневриране и управление. Напоследък се наблюдава интернет както към тези с големите четири гуми така и към други, които са с три колела. Освен това гумите могат да бъдат помпещи се или обикновени като при помпещите се е добре винаги да следите налягането за да има добра возия количката и на бебето да не му друска прекалено.

Какво да бъде оптималното тегло на количката

Въпрос, който по никакъв начин не бива да подценявате. Причините за това се крият в необходимостта периодично да вдигате количката. А сред най-честите ежедневни подобни занимания са:

 • Качване и слизане от тротоари;
 • Разглобяване на количката и прибирането ѝ в кола;
 • Качване по стълби;
 • Качване в автобус или друг  градски транспорт;
 • Завиване и маневриране в различни посоки.

От Арена предлагат бебешки колички, които са с доказани качества и тегло, което родителите няма да се затруднят да вдигат. Все по-олекотени стават конструкциите и причините за това се крият главно в интереса към тези возила. Да са компактни, лесни за транспортиране и бутане, да са леки и функционални – това изискват родителите от количката, в която ще возят своето бебе.