Вградените аспиратори като иновативно средство за подобрения в кухнята

Очакванията ни от новия аспиратор са да бъде продукт, който е изключително мощен, тихичък и дискретен. Само иновациите и актуалните оферти са тези, които биха били достатъчно ефективни, че да покрият високите ни изисквания. Въобще имаме ли нужда от аспиратор в кухнята, къде да го скрием, че да не се вижда и да не ни пречи? Отговорите ще ви изненадат и то приятно, защото действително това, което ще научите за ролята на аспираторите и възможностите за монтаж със сигурност ще промени представите ви за тези удивително функционални и дизайнерски издържани уреди.

Аспираторите – вградете ги за да не ви пречат

Модерната кухня е онази, която се отличава с изключителна гладкост и безшевност. Тя изисква внимание и специално отношение и то не за друго, а поради факта, че няма как да не отговори на нашите високи изисквания. Все по-висока летва поставят потребителите, което предполага и гъвкавост, модернистична концепция, удивително функционални електроуреди, които са там и тихичко да очакват своя звезден миг и ще заработят в пълния си блясък. Така е с аспираторите, но не кои да е а онези вградените, за които толкова много се говори напоследък.

Препоръчвани са аспиратори за вграждане Арена, защото са от моделите, които успешно се интегрират във всякакви пространства. Все повече производители търсят оптималните решения, с които да изненадат своите клиенти и предлагат такива интересни вариации, че е трудно да си представям колко креативна мисъл и технически умения е нужно да имаш, че да успееш да създадеш такова удивително творение.

И точно поради това, че кухнята все повече се превръща в място, в което прекарваме доста голяма част от времето си днес акцентираме на ролята на вградените аспиратори. По своята същност те са:

  • Най-добрите домашни уреди, които се грижат за пречистването на въздуха от пара, дим и миризми;
  • Правят кухнята по-привлекателна с дискретния си дизайн и незабележимост;
  • Гарантират ефективна вентилация без да има нужда от отваряне на прозорец особено през студените зимни дни;
  • Намаляват значително конденза в кухнята и така се грижат за появата на плесен и мухъл;
  • Повишават качеството на въздуха, тъй като все по-нови модели разполагат с филтър от активен въглен, който има силата да абсорбира силните миризми.

Видовете, които ще ви привлекат

За се фокусираме върху конкретен модел от каталога с аспиратори за вграждане на магазин Арена е важно да се запознаем с видовото им многообразие. А това, че са за вграждане далеч не означава, че тук възможности за вграждане няма. Ще ви запознаем с онази ефективни и лесни за ползване решения, които определено ще се превърнат в задължителен компонент във вашата иновативна и модерна кухня. Оборудването на готварската зона с вграден аспиратор за успешно пречистване на въздуха не е самоцел, а необходимост, която би осигурила на всяко домакинства комфорт, удобство и разбира се грижа за здравето на обитателите на жилището.

Стартираме с най-новите и все още не толкова популярни и преминаваме към така наречените стандартни аспиратори за вграждане:

  • Таванни аспиратори

Те са популярни още като островен тип, а причините за това им наименование идва от това, че са предназначени за островни кухни, при които работната зона е разположена на специален островен модул. Няма никакво съмнение, че това са дизайнерските решения, от които е привлечена всяка домакиня. Елегантни, дискретни, създаващи удивително луксозна обстановка. А най-голямото им удобство е, че могат да се контролират със сензорния пулт на готварския плот. Разбира се, че няма нужда да се изкачвате по стълба за да достигнете таванния аспиратор и да го включите. Тъй като това са високотехнологични уреди не са малко и онези модели, които само при лека промяна на показателите във въздуха и индикация за замърсяване се включват автоматично;

  • Аспиратори вградени в плот
аспиратори

Това е едно технологично чудо. Ако не подозирате, че в кухнята има такъв аспиратор то изобщо няма да го забележите. Този тип аспиратори са от ново поколение, които са толкова ефективни, че още в момента на издигането на парата от готварския съд те изсмукват замърсения въздух. Два основни типа такива аспиратори се предлагат – напълно скрити и такива, които е с хоризонтален панел, който се повдига (при работен режим) и спуска (когато не работи). Няма как да ви опишем тази иновация… просто трябва отблизо да се запознаете с вградените в плот аспиратори. Наред с тези дизайнерски технически особености ще подчертаем и факта, че това са уреди, които работят изключително безшумно;

  • За пълно вграждане в шкаф

Сигурно си мислите, че това са аспираторите, които са леко скучни, тривиални и с нищо не могат да ви провокират. Но всъщност не е точно така, защото освен, че са най-масови и достъпни това са уреди, които могат да осигурят оптимална грижа за пречистването и освежаването на въздуха. Те са известни с това, че се приспособяват изключително добре в интериора. Сгушени в шкафа тези аспиратори са една много атрактивна възможност да предадете безшевност на интериора си. напълно скрити и потулени в шкафа над плота и фурната аспираторите за пълно вграждане са едни от най-ефективните решения за вашата кухня.

Няма спор, че когато е вграден и невидим за окото всеки уред у пряк участник в осъвременената семпла визия на вашата кухня, а аспиратора е част от арсенала от решения, с които наистина имате невероятната възможност да повишите нивото на комфорт в зоната за готвене с помощта на Мебели Арена.