Кои са важните моменти, която избирате кухня по поръчка

кухня по поръчка

Не е изненада, че повечето кухненски мебели, към които потребителите се насочват са такива, по индивидуален проект. Няма да се фокусираме върху причините, тъй като те са явни – повече свобода, повече иновативност и адаптация към индивидуалните параметри на пространството и т.нат. Ключовите моменти при подготовката на ремонта на кухнята както и избора на такава по поръчка се фокусират върху някой детайли, които са пряко свързани с нашето удобство, функционалност и лекота в тази зона. Ще ви представим точно тях с основната идея да заложите на максимално сигурен, качествен и устойчив на дълга експлоатация вариант.

МДФ, ПДЧ, естествена дървесина…

Материала е основния детайл, който сформира цялостния образ на една кухня. Безспорно правилния избор на материал касае крайния резултат. Ако очаквате здрава, стабилна и модерна кухня е повече от ясно, че в основата ще бъдат МДФ плоскостите, съчетани с гланцирани или матирани ПДЧ елементи. За почитателите на класиката производители на кухни по поръчка предлагат богата гама от естествени материали, тонирани в различен цвят и декорирани с орнаменти и фрески.

Преди да изберете някои от видовете материали е важно да се запознаете с техните предимства и недостатъци, както и да обърнете внимание на следните въпроси:

  • Дебелина на плоскостите – препоръчително е да бъдат минимум 18 мм;
  • Плътност на плоскостите;
  • Избор на кант;
  • Кои цветове са максимално носещи на замърсявания;
  • Почистване на плоскостите (мат, гланц) и т.нат.

Като структурен елемент, от който ще бъде изградена новата ви кухня по поръчка е важно да се запознаете с техническите показатели на плоскостите, тъй като от тях реално зависи издръжливостта на цялата мебел;

Механизми, дръжки, обков

Разбира се, че след като си изберете типа и цветовите комбинации на плоскостите е време да обърнете поглед върху избора на механизми и останалите дребни детайли, които остават скрити, но пък са особено решаващи за индивидуалния ви комфорт по време на използване на обзавеждането:

нова кухня
  • Вид на дръжките – препоръките са да бъдат максимално прибрани към вратите и чекмеджетата, което на практика ги прави изключително удобни т.е. не закачат и не пречат докато преминавате покрай тях;
  • Панти – съвременното мебелно производство залага на плавното затваряне на вратички и чекмеджета. Телескпични водачи, плавно затварящи се водачи, лесно прибиращи се панти – без трясък и шум;
  • Механизми – това са онези мини акценти, които имат за цел да направят кухнята ви наистина невероятно иновативна. Сред предпочитаните механизми при кухните по поръчка са органайзерите за прибори, за чинии, поставки за вино, закачалки скрити в шкафовете, кошче за смет и т.нат.

Изключително удобни са тези решения и тяхната роля наистина е да внедри абсолютен ред и комфорт при ползването на кухненското мебелиране.

Гръб за кухня

Дори кухнята да е без торен ред шкафове то със сигурност имате нужда от гръб, който да монтирате на стената. Тук има доста интересни варианти, но ще представим онези, които наистина се радват на успех и интерес от страна на голям процент от потенциалните клиенти:

  • Термо гръб

Супер ефективно и доказано решение. спектъра от предложения наистина е невероятен, а устойчивостта на плоскостите на високи температури е завидно. Тези гърбове са здрави, не се деформират дори ако ги поставите в зона с газови котлони. Лесни са за поддръжка и могат да надживеят дори основните плоскости като износоустойчивост;

  • Гръб от принт стъкло

Качество, стил, динамика, естетично излъчване. Ако желаете да разчупите интериора и да поставите черешката върху тортата то определено избора на гръб от принт стъкло ще успее с лекота да постигне подчертаната ефективност. Здравото закалено стъкло е издръжливо на удар, високи температури и не се износва, което също го нарежда сред най-здравите и надеждни решения за новата ви кухня.

Определено не изчерпваме с до тук казаното за онова, което би определено вашата кухня по поръчка като уникална. В следващите ни публикации ще ви разкажем за новаторството в дизайните, възможностите за обзавеждане на малки и просторни кухни. Но днес решихме да поставим началото на една серия статии за кухни, в които искаме да предоставим възможността сами да направите реалната и правилна преценка. Все пак това ще бъде вашата кухня, в която да сбъднете кулинарни мечти и да покажете скритите си таланти.