Уредите за вграждане, които улесняват живота ни

кухня

Уредите, които ежедневно се ползват в кухнята е важно да има своето точно местоположение, така че наистина да дадат всичко от себе си за удобството при експлоатиране. През последното десетилетие над 80% от домакинствата се насочват не към какви да е уреди, а именно към тези за вграждане. Изключително практични, дискретни и модерни тези домашни приспособление със сигурност има защо да се радват на такъв успех. Сред основните предимства на тези уреди са именно адаптивността им както и подредбата, която с лекота успяват да създадат. Но не бива да пропускаме и факта, че действително това са едни от онези уреди, които биха могли да се внедрят почти навсякъде точно поради мини размерите си. сега ще ви разкажем за едни от най-купуваните уреди за вграждане и техните предимства, а за да ни помогнат в избора за наистина качествени и добри решения ще се доверим на магазин Мебели Арена.

Аспиратор или абсорбатор

За да сме сигурни, че всички в кухнята ни ще бъде наред на първо място трябва да започнем с избора на аспиратор/абсорбатор. Визираме тези два вида аспириращи уреди, тъй като въпреки, че на практика изглеждат идентично и се вграждат по един и същи начин то наистина по между им има една огромна разлика. Аспираторите изсмукват въздуха, а абсорбаторите имат и филтрираща система, която едновременно освежава и пречиства въздуха о неприятните миризми.

И двата уреда са с опция за вграждане като за целта се избира шкаф, който е позициониран над плота. Напълно дискретно и елегантно този уред се използва и показва своята мощ едва слд като го включите. Освен този вид аспиратори за вграждане напоследък се появиха и друг вид, който обаче не се позиционира в горен шкаф, а директно се монтира на кухненския плот в близост до стъклокерамичния или индукционен котлон.

Плот за вграждане

Уреди за вграждане Мебели Арена предлагат многообразни решения, но при плотовете наистина забелязваме изключително разнообразие. Сред плотовете с водещи позиции са:

  • Стъклокерамичен плот
уреди за вграждане

Невероятно атрактивен и красив като визия. Този вид плот буквално залепва за термоплота на кухнята и става неразделна част от него. Със сигурност и техническите показатели на тези плотове не са без значение. Основни са удобството, което дават сензорното управление и лесната поддръжка. Да не пропуснем икономичния режим на работа и високия енергийно ефективен клас на тези уреди за вграждане;

  • Индукционен плот

Това са ново поколение плотове, които наподобяват керамичните. Тук обаче е различен принципа на работа, тъй като се залага на магнитното поле, което директно загрява съда, който е поставен върху плота. Това са също много икономични решения, с които готвенето е лесно и удобно;

  • Газови котлони

Разбира се, че и газовите котлони могат да се вграждат в кухненската мебел. вариантите тук не са малко, а сред най-предпочитаните са плотовете тип комбинирани т.е. захранващия източник може да бъде както газ така и електричество.

По отношение на работните зони от Арена представят на своите клиенти наистина много варианти. Една работна зона, с две, три или четири. За ресторанти или големи фамилни къщи има плотове за вграждане дори с 6 или повече работни зони, на които можете да приготвяте различни ястия едновременно.

Фурната

На третата позиция ще поставим фурната, която отново ще бъде вградена.  Изключително атрактивно, иновативно и модерно решения за един от уредите, който по принцип заема оста пространство. Идеята на фурните за вграждане е наистина да спестят колкото се може повече пространство като това не оказва влияние върху нейната функционалност.

Сред предимствата на вградените фурни са:

  • Адаптация в долен или шкаф на нивото на очите;
  • Лесен монтаж;
  • Удобство при работа;
  • Оптимизиране на пространството;
  • Лесно управление – сензорно или механично;
  • Икономични режими на работа и т.нат.

В зависимост от общата концепция и размери на кухнята можете да си изберете малка или по-голяма фурна за вграждане, така че да отговори на потребностите на домакинството ви.

Съдомиялна

Дори кухнята ви да бъде твърде малка то имайте предвид, че е много добре да имате на разположение верен помощник като съдомиялната. Не е особено приятно тя да бъде във свободностоящ вариант, тъй като ще наруши идилията н кухненската зона. Това е уред, който ефективно се използва, тъй като чиниите и приборите, които непрекъснато използваме просто се съберат в машината и с натискането на един бутон си решавате казуса с едно от най-неприятните действия в кухнята. Този уред задължително трябва да бъде вграден, защото в крайна сметка деликатно чакаща своята задача миялната машина с нищо не нарушава интериорния облик, а се превръща в пръв помощник, който всеки ден се ползва. Мебели Арена и в тази категория продукти предоставят право на избор, тъй като наистина има разнообразни размери, възможност за измиване на няколко комплекта съдове и избор на най-икономични режими за работа.

Уредите за вграждане са необходимост. Те са една невероятна възможност да ползвате уреди без те да ви пречат с габаритните си размери или да се натрапват с присъствието си. Арена има сигурни и качествени решения, от които можете да се възползвате още сега.