С какви трудности се сблъскват клиентите, когато избират маса за хол

холна масичка ниска

Трите компонента, с които повечето холни зони се обзавеждат са меката мебел, секцията и холната маса. Въпреки, че са най-малки от изброените масите също могат да създадат доста главоболия на потребителите при избирането им. Днес ще ви срещнем с най-честите главоблъсканици, които можете да срещнете и ще се погрижим да получите шанс за оптимално качествен продукт, който да покрие изискванията ви. С помощта на експертите по обзавеждане Мебели Арена ще се постараем да отговорим на въпросите, които касаят покупката на маса за обновяването на вашия хол.

Проблеми и съвети

На първо място ще ви запознаем с проблемите, които неправилно избраната маса може да донесе на вашия интериор. Често клиентите се водят от това каква е цената на даден продукт. А това е лош съветник за намиране на перфектната възможност за покупка на уред, който наистина може да допринесе за личното ни удобство и комфорт.

Нека да бъдем по систематизирани  да представим главните проблеми, които биха могли да възникнат при инвестиране дори в такъв малък елемент като холната маса:

Холна маса
  • Масата не отговаря като размер на помещението, в което ще я позиционирате

Прекалено голяма или твърде малка – така не успявате да постигнете онази хармония и спокойна обстановка, която трябва да излъчва един хол. Много от дизайнерите и консултантите на Мебели Арена съветват при търсене на оптимален размер на масата за хол за да заложите на такава, която е не по-голяма от ¼ от общите габарити на меката мебел. Това е своеобразен ориентир за това колко голяма може да бъде масичката, която ще използвате в тази зона;

  • Не сте избрали правилната форма

Не само размера е от значение за постигането на синхрон в интериорната концепция. Ключов момент е избирането на подходящата форма, която трябва като геометрия да отговаря на стила на меката мебел и секцията. Хубавото при масичките за хол е това, че те се изработват в многообразни варианти и не се ограничават като изработка в конкретна форма;

  • Височина

Още една техническа особеност, която може да създаде проблеми с визията на вашия уютен хол. Никога не избирайте холна маса, която да е с височина като трапезна съветват от Мебели Арена. Правилото гласи, че масите за хол трябва да бъдат десетина сантиметра по-ниски от седалката на дивана. Спазвате ли това правило то по презумпция хола ви ще изглежда приятен и стилно аранжиран;

  • Стил

Формулата за успешен избор на малка маса може да бъде затруднена в случай, че не успете са синхронизирате стиловете на мебелите, които ще използвате тук. Безспорно източника на идеална хармонизация е в това да се заложи на едностилово обзавеждане т.е. да се избере такъв дизайн на холната маса, който напълно да отговори на концепцията на всички останали интериорни елементи. Ако дивана е класически, а секцията модерна то вероятно ще изберете ориенталски стил за холна маса, но това определено ще доведе до абсолютен кич, който наистина не би бил подходящ като средство за обзавеждане на предизвикващ удовлетворение облик.

Холната маса е неизменна част от всеки домашен интериор споделят от Мебели Арена. За да се спазят основните правила за синхронизация и комфорт е необходимо човек да следва главните насоки и съвети за избиране, а така определено допусканите грешки ще бъдат в пъти по-малко. Не само декоративна е ролята на мини масичката, а също така е необходимо да се търсят и други нейни роли, които са определящи за получаване на завършена и хармонично изглеждаща обстановка.

С колекцията от идеи в онлайн магазин Мебели Арена можете да намерите правилния път към избор на маса по ваш вкус, напълно адаптираща се и синхронизираща се с интериора.