Топ съвети за покупка на офис стол

офис стол

Все по-модерно стана много от фирмите да предлагат на своите служители варианти за хоум офис изнесено работно място. Така не само работодателите спестяват пари от издръжка на офисните пространства, но и самите служители отчитат, че са по-производителни, когато работят в позната, спокойна и уютна обстановка в своя дом. Да работиш по пижама наистина е удобно, но не само облеклото има значение за това да се чувствате комфортно докато работите от дома си. Ангажиментите, които имат служителите изискват да се ползва компютър, което от своя страна насочва вниманието ни към главните офис мебели, чиято роля има задължителен характер. Бюро и удобен офис стол – те са елементите, които ще оформят работния ни домашен кът и ще спомогнат да работим на пълни обороти. Днес ще започнем със съвети за покупка на стол, тъй като наистина неговите качества имат специални заслуги а това да си осигурим спокойствие, добра поза и опора, ако се налага с часове да останем приковани в седнало положение.

Стъпка 1 – С внимание към дизайна

Стола ще се превърне в част от интериора на спалнята или дневната, където сме решили да си обособим работна зона. Това от своя страна изисква до проявим малко повече отговорност при избора на дизайн. Доста разнообразни са идеите, които предлагат търговците и от типичните стандартни текстилни столове с ергономични облегалки можете да откриете супер луксозни и кожени варианти, които повече наподобяват фотьойли отколкото универсални модели. Офис столове с изтънчен вид, адаптиращи се идеално към цветовете на интериора, съпоставими като материали с концепцията, която сте избрали са само малка част от тази важна стъпка, а именно дизайна на стола да бъде в съвършена кондиция с останалата заобикаляща го среда.

Видовете дизайни накратко можем да опишем така:

  • Класически офис стол. Без особени и привличащи погледа ни акценти. Напълно стандартен, тривиален и дори скучен, ако имате съвсем друга представа за приятно и уютно обзавеждане;
  • Модерни (геймърски). Това са хитови модели офис столове, които се отличават със своята невероятно изискана и красива визия. Високата облегалка показва, че можете да се насладите на феноменалното удобство, а удобните подлакътници ще отнемат риска от умората на ръцете докато работите и се взирате в монитора на компютъра;
  • Луксозни офис столове. Към тази категория продукти се отнасят всички столове, които са от сериите президентски, директорски и мениджърски. Акцента тук е към скъпите материали, които се използват за изработката на такъв вид офисна мебел.

Решаващо е да се вземат под внимание избора на дизайн за новия офис стол. За да се избегнат каквито и да било интериорни кичове е добре да се заложи на модел, който напълно да се адаптира към обстановката и да не изглежда като натрапник или гост.

Стъпка 2 – Важните качества

Обикновено, когато се избира домашна мебел сме критични към нейните характеристики. Ако вече имаме яснота по отношение на дизайна то следва да обмислим и на какви продуктови детайли да отговаря стола, който ще изберем за домашния си офис. За да не се допуснат грешки, които да се отразят на удобството и работния процес е приоритетно да се направят следните уточнения:

удобен стол
  • Здравина и устойчивост

Без значение колко дълго като времетраене ще стоите седнали на стола то едва ли имате интерес той да се амортизира бързо. Обикновено качествените изделия са съпроводени от две години гаранция, което идва да покаже, че можете да разчитате на добра изработка, издръжливост и устойчивост на натоварване;

  • Функции

Какво е един офис стол без най-важните, присъщи за него функции2 всъщност без тях си остава просто един обикновен посетителски стол. Ето защо не бива да се купуват стол, който не разполага с: газов амортисьор, възможност за регулиране на седалка и облегалка, подлакътници, колеца, люлеещ се механизъм и т.нат. Ето тези основни функции отличават офис столовете от трапезните, посетителските, бар столовете и всички онези, които се предлагат в търговската мрежа;

  • Товароносимост

Доста често този акцент е пренебрегван. Независимо от това, че вашето тегло е 55 килограма то това не означава, че трябва да заложите на стол с максимална издръжливост 60 кг. Правилния стол, който е подходящ за работно място е добре да бъде с минимална товароносимост 100 кг, което ще гарантира използването без проблем на всички останали функции като предвижване, релакс за ръцете и почивка на краката  и т.нат.

Стъпка 3 – Уточнете бюджета

Често се оказва, че повечето клиенти започват от тази важна подробност, а именно цената  на офис стола, който биха желали да закупят. Колко ще изхарчим за офис стол всъщност зависи от редица показатели, за които вече споменахме в първите две стъпки. Качествените модели могат да стартират от около 200 лева и да стигнат суми над две хилядарки, но въпросът е с какъв бюджет разполагаме за да се съсредоточим именно върху модели, които се вписват в тази финансова рамка.

Ако сте на принципа „нито твърде скъп – нито твърде евтин“ то предложението, което можете да изберете е за офис стол, който е между 50 и 150 лв. като цена. Има доста сносни и практични идеи като тези варианти биха удовлетворили и най-изтънчените вкусове като стил, дизайн, удобства и функционалност.