Tirol Professional – хладилни витрини за вашия бизнес

хладилна витрина

Удачните решения за всеки търговски обект е правилното и подходящо оборудване. И независимо от това дали управлявате ресторант, кафене или сладкарница, хранителен магазин или такъв за плодове и зеленчуци то това, от което се нуждаете за съхранение на всякакви бързо развалящи се продукти са хладилни витрини. Оприличават ги на хладилници, но с прозрачни врати, от които се вижда какво има вътре в тях. Всъщност това действително са хладилници, но предназначени за професионално използване. Все повече търговци и предприемачи от хранително – вкусовата индустрия осъзнават ползите от прилагането на хранителни витрини, тъй като така не само осигуряват на клиентите си възможността да се запознаят с предлаганите храни и напити, но същевременно с това запазват вкусовите качества такива каквито следва да бъдат за безопасно консумиране.

Необходимост от хладилна витрина

Заведенията да обществено хранене както и търговските обекти, които търгуват с пресни или охладени храни се нуждаят от добри и висококачествени хладилни витрини. Специфичното при избирането на такава професионална техника се състои не само в това, че се цели охлаждане  поддържане на храните оптимално дълго време до тяхното консумиране, но и елегантност, приятен външен вид и привлекателност. Все пак идеята на изложените храни е те да ви провокират да ги поръчате за консумация в заведението за хранене или за дома, където да ги поднесете на семейството си за обяд или за вечеря.

Видовете хладилни витрини се отличават не само по своята визия и технически особености, но и съобразно предназначението си. Има хладилни витрини за:

  • Торти и сладкарски изделия

Тук акцента е в осигуряването на добра видимост на изложените сладкиши. Повечето витрини за торти, пасти, баклави и други са с въртяща се ос, която предоставя на клиента възможност да се запознае с предложенията на търговския обект. Когато вътрешната ос се върти така се сменят видовете торти, които са изложени и можете да си изберете тази, която напълно да отговори на вашия вкус;

витрина
  • Вертикални хладилни витрини

Те са универсално бизнес решение, в което могат да бъдат излагани всякакви видове храни.  Те са благоприятни за плодове и зеленчуци, за напитки, за охладени меса и риба, за млечни продукти и много други малотрайни храни. Приложими са тези хладилни витрини както в ресторанти така и в хранителни магазини, зеленчукови търговки обекти и други. Подходящи са за кафенета, сладкарници и дори за открити обекти, които функционират през летния сезон;

  • Хоризонтални хладилни витрини

Те са не по-малко разпространени от вертикалните, защото също като предходно описаните в тях биха могли да е съхраняват всякакви храни и напитки. Често такива витрини се срещат в месарските магазини, сладкарски цехове, хранителни магазин и хипермаркети.

Наред с тези основни видове хладилни витрини на пазара се предлагат и по-специфични за специални храни или напитки. Те могат да бъдат по-миниатюрни, с възможност за позициониране в ъгъл или ниша. Въпрос на индивидуална преценка е на какъв вид професионална хладилна витрина ще заложите.

Правилното съхранение на хранителните продукти и готовите ястия е особено важно за да бъдете предпочитани от своите клиенти кат предприемач, търговец, ресторантьор. Задължително е да се акцентира на правилния подбор на такива уреди, тъй като те имат не само съществена хигиенна роля, но и са част от дизайна на интериора, който ще бъде посещаван от потребители, клиенти, гости.

Съществено е да се фокусирате върху:

  • Избиране на професионални хладилни витрини, произведени от водещ и доказан бранд;
  • Да заложите на такъв тип витрина, която да е подходяща за вашия бизнес;
  • Да формулирате основните функции и технически показатели, които са задължителни за правилното излагане на храните както и тяхното оптимално безопасно съхранение.

Проявете висока отговорност към вашите клиенти и изберете професионално оборудване и техника за вашия търговски или хранителен обект от Tirol Professional.