Специфика на лукс имотите и кое ги прави предпочитани

качествен имот

Концепцията, която се наблюдава при недвижимостите е да се търсят все повече луксозни жилища, които са разположени в добър и елитен квартал, намират се в затворени комплекси и определено се отличават от масовите предложения. Клиентите имат много по-високи очаквания от това, в което влагат парите си и именно тук е момента да споменем, че тенденцията за увеличаване на сделките с луксозни имоти продължава да нараства. Какво всъщност представлява такъв тип собственост, какви са отличителните ѝ качества и кое я дефинира като една от най-ликвидните инвестиционни форми, към които клиентите се ориентират? Ще бъде интересно затова продължете с четенето и данните, които сме пи подготвили.

Дефиниция на понятието „луксозен имот“

Лукса е персонално определение, което се отнася до вещ, която е с уникални качества и характеристики. Стремежа към използването на такива предмети е въпрос на поддържане на висок социален статус предвид факта, че стоките от този вид са неповторими, единствени по рода си, а други дори със сантиментална стойност.

По отношение на луксозните недвижими имоти е решаващо да отбележим, че се описват като такива поради редица спецификации, които те притежават:

лукс имот
  • Вид на имота;
  • Квадратура;
  • Архитектура;
  • Вложени суровини и материали в строителния процес;
  • Местоположение;
  • Индивидуалност на имота;
  • Климат и условия;
  • Инфраструктура;
  • Удобства в близост и други.

Несъмнено това, с което човек може да подобри начина си на живот е това да притежава луксозен имот, в който да се чувства прекрасно и уютно.

Защо брокери определят лукс собствеността като правилна инвестиция

За българина една от сигурните инвестиции са тези в имот, независимо от неговото предназначение, същност и специфика. Собствеността е опция за това да вложим парите си разумно и отговорно и да ги предпазим от икономически катаклизми и инфлационни процеси. В интерес на истината това, което е важно да отбележим е, че наистина има много голям смисъл от това да се закупят не какви да е недвижимости, а такива, които са елитни.

Причините за това твърдение, което подкрепят брокерите на недвижими имоти се състои в това, че наистина при лукс собствеността се забелязва една пропорционална възходяща, която не само цели да стабилизира вложените ресурси, но и в крайна сметка да сте на печалба.

Ако тази година купувате къща или апартамент, за който сте платили около 2000 евро за квадратен метър то само след няколко месеца можете спокойно да о продадете с поне 15 % повишена цена. Това е аргумент много голям процент предприемчиви българи да избират да вложат в лукс недвижимости, които за кратък период от време им реализират доста добра печалба.