Смесител за кухня – точки на фокус при избор

смесител за кухня

Особеностите при избиране на смесител за кухня не са за подценяване, тъй като това са аксесоари, на които разчитаме за да подсигурим удобството си в кухнята е напълно логично да сме внимателни при подбора им. А безспорен факт е, че една съвременна кухня е комбинация от стил, изтънченост и функционалност, което е в основата на това да се осигури оптимална среда, в която да цари хармония. Независимо от стила, който ще изберем за кухнята това, което е важно да отбележим е, че смесителя или батерията както е популярно да се нарича тази част от оборудването са особено важни за да се подсигури ефективност и лекота при изпълнение на ангажиментите в готварската ни зона. Мебели Арена е магазина, в който многообразието е съчетано с приемливи цени, а асортимента от смесители непрекъснато се подобрява, разнообразява и усъвършенства. Именно поради това днес ще се доверим на съветите на професионалистите, които ще ни дадат насоки за това как да изберем добър смесител.

Качество и издръжливост

Инвестирането на пари в такъв важен атрибут идва да покаже, че несъмнено имаме повод за притеснение, защото ако допуснем дори елементарна грешка то това ще допринесе за нежеланието ни да използваме смесителя. Да е на първо място качествен един смесител означава да е устойчив на натоварване в ежедневието. А умивалника в кухнята разбираемо изисква да сме отговорни и да изберем такъв, който наистина ще ни послужи дълги години без да създава проблеми. Качеството реално означава здравина, устойчивост на ниски и високи температури. За кухненска батерия това е задължително условие според екипа на Мебели Арена, така че има защо първия критерий, който ще поставим в списъка да е именно качеството на изделието.

смесител

За да се познае качеството на продукта не се изискват кой знае какви познания, защото тук фокуса е върху:

  • Материалите, от които е изработен смесителя;
  • Функции;
  • Ефективност;
  • Производителност;
  • Производител на батерията;
  • Гаранция и т.нат.

Модерна визия и дизайн

Освен да служи от Мебели Арена са наясно, че всеки смесител в кухнята е важно да отговори на личните ни предпочитания като стил и визия. За да бъде завършена кухнята, да изглежда стилно и модерно е необходимо да се вземат под внимание някои особености.

Стиловото определяне при смесителите наистина е решаващо, защото именно правилния подбор е ключов за това да се осигури най-приятна визия и артистичност в кухнята. Съсредоточете се върху:

  • Монтажа на смесителя

Дали да бъде стенен или директно позициониран върху умивалника;

  • Вид на ръкохватката

С една ръкохватка, с две въртящи се или със сензорен контрол;

  • Какво да бъде теглото му

Има много голямо значение този аспект по отношение на визията, тъй като не всички мивки могат да издържат по-високо тегло на тежките смесители, които разполагат с изтеглящи се душове и други екстри.

Ако сте на път за изберете хубав и елегантен вариант помислете и за неговата поддържка. Това означава, че за да бъде винаги стилна и чиста кухнята ви е добре да се съобразите с това кои от смесителите не изискват особено внимание и наистина си струва да се инвестира в тях. Когато се отдава прекалено много време и усилия в чистене и поддържка то това определено не е особено добре за домакинята.

Днес от Мебели Арена ни представят своя богат каталог от иновативни, качествени и функционални видове смесители за кухни, които ще допринесат както за естетиката в интериора така и за нейния комфорт. Монтаж, вид на чучура, за високо или ниско налягане – все въпроси, които вълнуват клиентите на които им предстои подобно изпитание. Съгласувайте крайното си решение със специалист за да бъдат резултатите по-високи от очакванията ви.