Какви приоритети отчитат потребителите на смарт хоум продукти

умен дом

Идеята за управление на дома с едно устройство наистина звучи доста добре. Оказва се, че не е необходимо да разполагате с уреди, които са последен технологичен писък за да ги включите към системата за смарт хоум управление. Дори с минимален бюджет и правилните елементи можете да си осигурите комфорт и достъп до електроуреди и системи и да ги управлявате както намерите за добре без да е необходимо да сте в имота си. Какво са смарт хоум продукти и как те улесняват ежедневието ни ще ви разкажем в днешната публикация.

От къде да стартирате

Основното, от което се нуждаете е добър рутер, който да ви осигури надеждна Интернет връзка. За да може да покрие квадратурата на дома ви е добре при подбора му да сте сигурни, че рутера ща може да осигури достъп на Интернет до всяко помещение в дома. За да можете да използвате повече устройства е важно да изберете вариант, който да бъде с достатъчно Ethernet портове и USB портове в задната си част.

Друга важно особеност при подбор на този задължителен за смарт хоум системата елемент е обхвата на честотата. Новите рутери, които се предлагат на пазара са двулентови, което означава, че поддържат честота както от 2.4Ghz така и от 5Ghz. Имайте предвид, че голям процент от смарт продуктите работят с 2.4Ghz.с тази първа крачка към изграждането на вашата умна система вече имате готовност да добавяте различни уреди и устройства, с които да боравите лесно и удобно. От вида на рутера реално зависят:

 • Достъпа до всяко устройство;
 • Лесния контрол;
 • Подобряване условията на живот в имота.

Именно затова акцентираме на този компонент, благодарение на който имате на разположение възможността дори сами да изградите система смарт хоум с продукти, които бихте могли да добавите към инсталацията.

Каки са най-често използваните смарт хоум продукти

смарт крушки

В ежедневието си човек използва огромен арсенал от уреди и битва техника. За повече лекота както и икономия на енергия е напълно разбираем интересът, който клиентите проявяват към някои от най-популярните. А това са:

 • Крушки. Това сред топ продуктите, които се включват към системата за смарт управление. Удобството, което ви предоставят е, че можете да контролирате яркостта, да приложите автоматично изключване, когато няма движение в помещението и така да контролирате разхода на електричество;
 • Смарт контакти. Те ви помагат по няколко направления – контролирате работата на битовата техника, оптимизират разходите, с помощта на дистанционно можете да задавате различни режими за използването им;
 • Камери. Видеонаблюдението е изключително важно за сигурността на имота ви. Ако се налага често да отсъствате заради командировки или други пътувания то с помощта на камерите можете да си гарантирате спокойствие, тъй като по всяко време на денонощието с помощта на мобилно приложение имате пряка видимост за случващото се в имота;
 • Термостат. Контрола на температурата в жилището е особено важен през зимните месеци. Посредством датчик можете да задавате съответната температура във всяко едно от помещенията независимо от това дали се отоплявате с парно, климатик или друг отоплителен уред.

Списъка с умни продукти, които могат да направят живота ви по-приятен, безопасен и сигурен са много. Използването им е лесно и определено допринася за личния ви комфорт и оптимизиране на разходите.

Сега можете да си го позволите

Не са необходими безбожни инвестиции за да подобрите и модернизирате имота си. Високите технологии станаха достъпни и именно поради това все по-голям процент клиенти избират да се възползват от тях.

Разбира се има някои фактори, които е необходимо да предвидите и се препоръчва да се консултирате със специалисти, които биха ви дали конкретни насоки относно:

 • Избор на рутер;
 • Използване на гласов асистент;
 • Вид продукти, които са съвместими със смарт системата;
 • Устройство, от което ще управлявате инсталацията и други.

А цените са все по-поносими и достъпни, което е сериозен аргумент да помислите за повишаване технологичността на жилището си.