Има ли причини да търсим професионални съвети при избор на аспиратор

аспиратор

Оборудването в кухнята има никак не малка роля за това как ще премине престоя ни в тази зона. Независимо от това, че сте вложили страшно много усилия и средства за да аранжирате с перфектното обзавеждане то при положение, че сте пропуснали детайлизираното избиране на оборудване то определено в последствие ще изпитате сериозни трудности. Една модерна кухня се нужда от правилните мебели и не на последно място вградените уреди, които няма да се натрапват, а ще си вършат идеално работата, за която са предназначени. Имайки предвид това, че обикновено кухнята е част от общото помещение наречено дневна то е абсолютно задължително да акцентирате на достатъчно мощен аспиратор. В следващите редове ще ви разкажем за покупката на аспиратори за вграждане и за моментите, които са ключови.

Технически показатели на вградените аспиратори

Голям е процента на домакинствата, които предпочитат така наречените невидими уреди. Аспиратори за вграждане, съдомиялни за вграждане, фурни, плотове, хладилници и т.нат. са обещаващия начин, с който наистина успявате да подредите кухнята на вашите мечти. Което обаче прави аспиратора толкова специален? Защо следва да проявим взискателност и кои са техническите показатели, които са от съществено значение за вашия интериор в кухнята?

За да бъда наистина продуктивен един вграден аспиратор не е достатъчно той да бъде дискретен и елегантен. Има няколко специфични точки, които се отразяват както на неговата работа така и на ролята, която сте му отредили:

 • Капацитет и мощност

Специфичното тук е в това да се определи правилно какво пространство ще обслужва самия аспиратор. Много хора изчисляват грешно обема на помещението т.е. смятат единствено зоната за готвене, а не взимат предвид това, че цялото помещение се нуждае от аспириране на въздуха. Формулата за изчисление изглежда така: Дължина х Широчина х Височина на цялото помещение и резултата умножен по 12. Това ще гарантира, че дори да правите барбекю или пържите риба то помещението ще остане свежо и пречистено от екстремните пара и миризми;

 • Шум на мотора

Не бихте желали докато готвите целия апартамент да се тресе от прекалено силния шум, нали! Имайте предвид, че иновативните модели аспиратори са създадени с мисия да бъдат дискретни и напълно безшумни, което не създава никакъв дискофорт на останалите хора в помещението, които докато вие готвите гледат филм или четат книга. Нивото на шум, което е добре да търсите за новия си вграден аспиратор следва да бъде под 42dB са най-високата мощност на работа;

 • Контролен панел със сензорно управление

Без да се налага да въртите каквито  ида било копчета само с леко дискретно натискате на контролния панел задавате режима на работа на аспиратора си. Удобството преди всичко – това е също част от техническите данни, които трябва да притежава новия ви аспиратор за манипулиране спрямо нивото на парата и миризмите, които следва да бъдат ефективно  и бързо изсмукани.

Аспиратори за вграждане – винаги готови за употреба

вграден аспиратор

Без значение дали ползвате плота за готвене или фурната то имайте предвид, че за да бъде ефективно аспирирането на въздуха е важно още преди да предприемете готвенето да включите аспириращия уред.

Закупуването на иновативен и функционален аспиратор ще реши доста проблеми с:

 • Влагата от готвенето;
 • Задържането на миризми с дни в помещението;
 • Извеждане на пара, мазнини с максимална бързина;
 • Намалява се риска от поява на плесен и мухъл, както и мазни петна по тавани и стени.

Доста полезен уред е аспиратора и ако ви притесняват по-големите му размери то имайте предвид, че именно моделите за вграждане са тези, които деликатно и дискретно ще аранжират вашия кухненски кът и ще са там в готовност да послужат при нужда.

За да допълним картинката за покупка на добър и ефективен вграден аспиратор ще представим и някой важни негови функции:

 • Избор на ниво на работа. В зависимост от вида на храната, която приготвяте наистина има такива ястия, които са синтезатор на повече пара или миризми, а други са по-скромни и не вмирисват целия ви апартамент. Хубаво е аспиратора да има поне 4 нива на работа като най-мощното да прилагате при скара или други печива на грил тиган;
 • Power режим. Това е изключително полезен режим на работа ако искате много бърза да освежите въздуха в помещението. Всеки по-нов модел аспиратор за вграждане притежава такава но разбира се под различни имена;
 • Халогенно осветление. Така винаги ще имате пълен контрол над това, което правите. Светлината над гозбите не само, че намалява напрежението в очите ви, но и бързо ще можете да прецените до каква степен на готовност е храната, която приготвяте;
 • Почистване на филтрите. Несъмнено при използването на аспиратора няма как филтрите да не се замърсят. Има модели, които имат такива филтри, които лесно се измиват лесно в съдомиялна машина, така не се ангажирате по никакъв начин с подмяна или ползване на скъпи препарати.

Представихме някои дребни, но особено решаващи акценти, които със сигурност биха улеснили работа ви в кухнята. Днес аспираторите за вграждане са се превърнали в необходимост и тяхното присъствие в кухнята е задължително. Не подценявайте всяка характеристика и функция, които биха били достатъчно показателни за удобството и комфорта в кухнята ви.