Има ли причина трапезните столове да са толкова важни за зоната за хранене

трапезария

Когото говорим за трапезни или кухненски столове то видовото многообразие, което си представяме наистина е впечатляващо. Провокирани от различните стилове в интериора както интересите и желанията на потребителите мебелното производство представя колоритни варианти, с които можем да внесем повече изтънченост, удобство и красота в зоната за хранене. Палитра от актуални цветове и материи, различни форми – всичко това е реалистично и достъпно за всеки потребител, който желае да оформи най-прекрасния трапезен кът.

Как да ги изберем

Въпрос с доста неизвестни, защото наистина се нуждае от оптимално отговорно отношение, взискателност, събиране а подробна информация за предимствата и недостатъците на някои основни особености при покупката на трапезни столове. Ще се опитаме да систематизираме съществените критерии като по този начин целим да улесним правото ви да закупите онези, които са най-красиви, изтънчени и здрави.

Основните акценти при избирането на столове за трапезария са:

 • Масата

Тя е основен щрих в трапезарията, а столовете са нейните поданици, които са грижливо подредени около нея. А те трябва задължително да ѝ прилягат, да са част от нейното амплоа, което изисква перфектна хармония между двата типа мебели. От вида на масата зависят останалите ключови точки, с което ще продължим;

Трапезни Столове
 • Размери и форма

Въпреки, че се приемат като стандартни всъщност при трапезните столове има известно многообразие спрямо формите и размерите. Едни приличат на кресла, други на пейки, трети са универсални. За да се адаптират около масата определено е необходимо да се подходи тактически и да се избере пропорционалност за да има пълен синхрон не само с габаритите на елементите, но и чрез спазването на геометрията;

 • Материали

Актуални са моделите, които са комбинативни т.е. използват се поне два типа материали, които участват в тяхното създаване. Кожена тапицерия с крака от  натурална дървесина, метална основа със седалки от еко кожа, дървени крака с цветен текстил. Изобщо възможностите за комбиниране на материалите наистина е невероятен и всеки от тях си има своя собствена идея и концепция. Разбира се има варианти от плексиглас, пластмаса, метал и други, но те не носят този уют и топлина в трапезарията и с по-подходящи за верандата или градината, тъй като с много високо ниво на влагоустойчивост;

 • Дизайн

Отново съобразен с този на масата, тъй като определено се изисква спазването на някои специфични правила. Няма как да съчетаете модерни столове с класическа маса или обратното. Освен синхрон с размери и форми е необходимо да се търси този баланс и по отношение на дизайна.

Какви са очакванията ви

Търсим не само качество, хармония в трапезарията, но и удобство. знаем, че за едно българско семейство трапезната зона е специална, а това означава, че търсим уникалност и неповторимост. Как ще го постигнем ли? Разбира се, че тайната се крие именно в избора на трапезни столове, които се отнасят благоприятно към нашите потребности. За да бъде не само съвършена като визия трапезната зона се нуждае от най-удобните, комфортни  и многофункционални трапезни столове, а те могат да бъдат:

 • Тип кресло;
 • Стол с подлакътници;
 • Трапезен стол с висока облегалка;
 • Трапезен стол тип щъркел, наподобяващ бар стол;
 • С дървени крака;
 • С метални крака;
 • Излят стол и много други.

Но за да бъде перфектно комфортен ви съветваме да заложите на оптимално ергономични модели, които определено се приемат като едни от най-предпочитаните заради стабилната опора и грижа за гърба, която предоставят. И защото са наистина идеални то няма как да не ги изберем и да не ги пожелаем за да се посветим на тайната вечеря в обкръжението на любимите си хора.

За едно идеално трапезно изживяване… понякога романтично, а друг път забавно не подценявайте силата на интериора, което включва и трапезни столове по ваш вкус.