Големина, форма и местоположение – основните принципи при покупка на холна маса

холна маса

Сигурно и вие си признавате, че една от мебелите у дома, чиито подбор подценявате е именно холната маса. Дизайнерите обаче разглеждат този елемент като ключов за придаването на завършеност и стил в кътчето, което е популярно като хол, вседневна или гостна стая. Към момента можем да споделим, че на пазара се предлагат доста иновативни решения на пазара и това очевидно е причина да се чувствате не толкова уверени, че ще откриете правилното решение и избор за вашия дом. Затова днес ще фокусираме вниманието ви към трите основни принципа, които биха били от полза при взимане на крайното ви решение. Холни маси арена представят асортимент от идеи, които днес можете да изберете онлайн без да губите време и усилия.

Коя е правилната големина

Въпреки, че това, което откриваме са мебели, които не се отличават с впечатляващи габарити то е необходимо да се вземат под внимание някои специфични акценти, които играят роля при определяне на размера на холната маса. В повечето случаи използването на такъв вид обзавеждане е с оглед на допълване, декориране на пространството за да придобие то повече шик, уют и комфорт. затова съвета на специалистите е да не се прекалява с твърде големи размери, тъй като ще се изгуби първоначалния замисъл от използването на елемента.

Правилата за подбиране на големината касаят основно:

  • Размер на плота. Изберете толкова голям колкото ви е нужен. Достатъчно е да можете да поберете на поставката две чаши и дистанционно, а може би и книга. В зависимост от свободната площ, която е отредена за масата избирате такава, която да не се натрапва с присъствието си;
  • Височина. Обичайното място, на което се поставя холната маса е в близост до дивана. Именно поради това преди да я изберете имате предвид, че за да е оптимално адаптивна тя не бива да надвишава нивото на седалката на меката мебел;
  • Екстри. Ако търсите повече вместимост, но пък пространството не позволява по-голям размер то можете да изберете вариант, който се състои от две нива или пък има ниша или чекмеджета, в които са съхранявате различни вещи.

Формата – защо е толкова важна

маса

Геометрията в дадено помещение определя визуалното приема не елементите, които са позициониране в него. Човешкото око започва да се затормозява в случай, че в затвореното пространство има прекалено много цвят и различни геометрични форми. Дори с мини пропорции масата е необходимо да бъде така синхронизирана, че да не води да замайване и напрягане на сетивата, което предполага пълно синхронизиране с останалите елементи и тяхната форма.

При прав или ъглов диван можете да изберете квадратна или правоъгълна. Наличието на лежанка пък идеално би се съчетало с една кръгла мини холна маса. Въпрос на усещане и желание да подобрите облика на пространството е да инвестирате в най-добра и подходяща форма.

Къде е мястото на холната маса

Разглеждайки идеите, с които ни посрещат в своя каталог от магазин Арена това, което успяваме да установим е, че действително клиента има огромното удоволствие да се запознае с различни идеи и предложения. За да сте напълно сигурни, че точно това е идеалната за вас маса е необходимо на първо място да се съобразите с позицията, на която имате намерение да я поставите.

В зависимост от формата, размера и теглото една маса за хол се оказва, че може да има различни приложения, което предполага, че сами можете да прецените къде и за какво да я използвате. Ето някои идеи, които биха били решаващи за допринасянето на оформление, което да осигури много повече удобства у дома:

  • Вместо нощно шкафче в спалнята;
  • Като поставка за аксесоари и ключове в коридора;
  • Като помощна масичка в хола за сервиране на питиета;
  • Заместваща трапезната маса благодарение на механизмите за повдигане и увеличение на размера на плота.

С идеите на магазин Арена днес можете да се потопите в една хармонична и комфортна обстановка.