Покупка на фурна за вграждане – гледни точки и насоки

вградена фурна

Историята на един от най-популярните кухненски уреди, а именно готварската фурна датира от 3200 години преди новата ера. Старта е даден с изпичането на хляб, а днес реално можем да използваме тези уреди почти за всичко, което е свързано с печене и гриловане на хранителни продукти. Съвременните фурни доста се отличават от своите пра пра роднини не само по източника на загряване, а и начина на управление. Да не говорим за външния вид, който е тотално различен и преобразен. Избора на съвременна фурна е доста сложен и крайното решение може няколкократно да се промени поради това какво точно търсим и какви са очакванията ни от ползването на този уред. Днес сме решени да ви дадем ясна  и точна информация по редица важни въпроси, които са определящи за визията и практичността на нашата кухня.

Избор на вид

Фурните в съвременния си вариант се делят на два основни вида:

 • За вграждане;
 • Свободностоящи.

За да изберете единия или другия вариант не е без значение как ще проектирате кухненското мебелиране. Ако залагате на изтънченост и перфектна подредба то решението за вашата кухня са фурни за вграждане Арена. Те са идеалните модели, които се адаптират спрямо дизайна на обзавеждането и наистина могат да ви изумят с оптимизиране на пространството, спестяване на време, енергия и усилия.

Свободностоящите фурни са по-стара модификация, но това не пречи да присъстват на пазара. Има хора, които робуват на традициите и не желаят да се разделят с ретро спецификата на своята кухня. За тях тези варианти наистина се перфектни и могат да се приемат като една добра практика за всяко кулинарно действие.

Предимствата на вградените фурни

Съотношението на клиентите, които избират вградени кухни спрямо моделите свободностоящи е 80/20. Съгласете се, че това е показателно за предимствата, които вградените фурни предлагат на потребителите. А за онези от вас, които все още се съмняват в това ще изредим най-привлекателните положителни качества, които биха се превърнали в стимул за реална покупка:

 • Минамилстичен дизайн
фурна за вграждане

Вградените фурни от каталога на магазин Арена са изумяващо привлекателни със своята изтънченост и приспособимост. Предимството да се внедрят в шкаф, като идеята е да не пречат на останалите детайли наистина се приема като оформление, което наистина може да спести никак не малка площ. Като се има предвид, че моделите със свободно стоене имат и декоративна кутия то на практика те изискват повече пространство за да се позиционират;

 • Многофункционално решение

Една вградена фурна представя редица предимства за домакинството. По отношение на функциите онези, които са най-удобни и удовлетворяващи са автоматизирането на процесите, самопочистването с каталитични панели, сензорно управление, телескопични водачи, възможност за едновременно приготвяне на различни видове ястия едновременно;

 • Лесен монтаж

Инсталирането на вградената фурна не изисква специални умения. Повечето от вариантите са с директно включване в контакт или свързване към електрическата инсталация. Безопасно, интелигентно и идеално пасващо в предназначения за целта шкаф решение е фурната за вграждане. Имайте предвид, че дори непрофесионалист може да се справи бързо с позиционирането на фурната. Ако все пак имате някакви съмнения, че няма да се справите то срещу напълно достъпни суми всеки електротехник ще извърши услугата.

Фурна за вграждане с или без вентилатор

Много често дискутиран е този въпрос от домакините. Ако се вгледате внимателно в техническите показатели на всяка една от фурните за вграждане Арена ще забележите, че над 99% от видовете разполагат с такъв. Въпросът е при кои програми да се ползва вентилатора, защото има ястия, при които не е препоръчително.

Ролята н авентилатора е в това да:

 • Спомогне за бързото достигане на желаната температура;
 • С циркулирането на затопления въздух храната се приготвя по-бързо от обичайното;
 • Характерно за използването на вентилатор е това, че имате възможност за едновременно приготвяне на поне два вида печива;
 • Спестявате време;
 • Готвите икономично и ефективно.

Много хора питат дали използването на вентилатор повлиява по някакъв начин качествата и вкуса на храната. Да, променя ги, но в положителен план. Независимо от това какво готвите то имайте предвид, че не се изсушава самото печиво, а напротив. Парата циркулира и така всяка гозба става още по-сочна и с невероятни вкусови качества.

Да анализираме цените

Както при свободностоящите и тук при фурните за вграждане Арена има доста интересни ценови оферти. Евтини, базови модели, които няма да ви изневерят и наистина работят ефективно. Качествени, луксозни и съвършени технологични модели, които са невероятни със своите супер улесняващи работа ви функции. Каква цена да инвестирате е въпрос на индивидуален избор и финансова възможност. Имайте предвид, че за ценообразуването влияние оказват:

 • Марката и модела;
 • Годината на производство на модела;
 • Многообразие на функциите;
 • Разход на енергия;
 • Начин на управление – сензорен или механичен;
 • Наличие на екстри като звуков индикатор, настройване на време за готвене, управление от дистанция чрез мобилно приложение и т.нат.

Колкото повече екстри и възможности предлага една фурна за вграждане Арена то толкова по-висока ще бъде нейната цена. Изберете си модел, на който ще можете да разчитате и да му възлагате приготвянето на любими ястия за семейството.