Как се смятат плочки за баня

Ремонтът на банята е сред най-трудоемките начинания, с които всеки собственик на имот би могъл да се сблъска. Къртене, разбиване, извозване на строителни отпадъци и обособяване на неугледното помещение – има толкова много неща, за които трябва да се помисли при този вид ремонт, че не случайно той често бива отлаган и дълго във времето…

Плочки за баня от Гауди

Сред най-важните дейности в случая са правилното изчисляване на броя плочки за баня, които ще са ни необходими. Те трябва да се купят и в коректните размери, за да напаснат добре при лепене. Когато дойде време за смятане на облицовъчните материали, вземете предвид и най-малката подробност. Заложете на магазин Gaudi DS, следвайки препоръките на специалистите за правилно смятане на покритието за това място.

Какви плочки за баня да изберем

Решили сте да трансформирате помещението за къпане, превръщайки го в любима зона за релакс за цялото семейство? Браво на Вас! Взели сте едно прекрасно решение, което само и единствено ще допринесе за приятното Ви ежедневие. Преди обаче да се заемете със същинската част на преустройството, трябва да решите какви плочки за баня да изберете, за да постигнете поставените интериорни цели. 

Зоната за къпане е много специална част от всяко жилище, която трябва да изглежда добре, да е практично организирана и така проектирана, че да не Ви липсва нищо по време на престоя Ви в нея. Изберете плочки с високо качество и решения от следния вид:

  • Имитация на камък, мрамор, дърво, метал и др.;
  • С квадратни и правоъгълни форми, хексагони или с фаски;
  • В стил Рустик, с минималистичен дизайн, мозайка и прочее;
  • С грапави, матирани или напълно гладки повърхности. 

Доста възможности, а само едно решение – готови ли сте да го направите? Купете плочки за баня от най-висок клас и изцяло се доверете на магазин Gaudi DS. 

Как се изчисляват

Изчисляването на облицовъчното покритие в банята е доста сложна задача, на която не бива да гледаме снизходително. Добре е да запомните някои важни правила при взимането на размери, които се състоят в следното:

  • Измерете височината и широчината на помещението;
  • Сметнете цифрите – височина, широчина и дължина;
  • След като получите общата квадратура, трябва да помислите и за наличието на врата, която също трябва да се измери;
  • Преминете към избор и покупка на облицовъчен материал.

Най-важното е да сте наясно с какви възможности разполагате, преди да запретнете ръкави и да вдъхнете живот на проектите си. Обмислете всеки един въпрос и се заемете с интериорните промени.