Защо е необходимо сециално отношение при подбора на офис столове

офис стол

Разумния предприемач, който държи да предложи на служителите си безупречни условия за работа е наясно, че когато човек се чувства удобно и спокойно то това се отразява на неговата производителност. Трудовите дейности, които се извършват в офиси са изключително специфични от гледна точка на това, че лицето, което ги изпълнява работи в една позиция между 6 и 8 в зависимост от своите ангажименти. Затова в случая има много съществено значение какви ще бъдат столовете, с които ще бъде оборудвано пространството. Сред търговските предложение се отличават идеите за офис столове арена, които са специализирани в това да могат да осигурят оптимална ефективност и удовлетворение от проведените трудови дейности.

Технически характеристики

За много потребители това, по което се отличават стандартните офис столове от останалите, които са от вида кухненски, трапезни, бар, градински, сгъваеми и други е визуалната концепция. При офис моделите се забелязва една изключително атрактивна осанка, която може да бъде сравнена с легло, което е в седнала поза. Сравнението с кресла, фотьойли и лежанки е напълно логично предвид факта, че столовете за офис се изработва по най-високи стандарти за осигуряване на перфектни условия за грижа и ангажираност към нуждите на тялото.

Базовите технически характеристики, които са изключително решаващи за постигане на ефекта на комфорт от дългия престой на едно място се дефинират със следното:

 • Основната носеща конструкция се състои от стабилна стоманена база с амортисьор. За да се подсигури висока ефективност основата е поставена върху въртящи се крачета, позволяващи придвижваните на кратки разстояния в помещението;
 • Регулиращите нивото на седалката и ъгъла на облегалката механизми са още един детайл, който е част от техническите особености на офис столовете. Те позволяват настройването на позициите, които да удовлетворят потребностите на тялото според неговите особености;
 • Подлакътници с опционално регулиране на позицията за да се гарантира приоритетно положение за намаляването на умората в ръцете.

Както останалите варианти за столове и тук офисните се състоят от основа, седалка и облегалка. Но както можете да установите акцента при предназначените за работа е фокусиран главно върху гъвкавостта и удовлетворението, което могат да осигурят, когато се касае за позициониране, настройване и продължително използване.

Видово многообразие

стол

За удобство на клиентите от магазин АРЕНА са класифицирали продуктите в следните категории:

 • Работни. По-популярни са още като стандартни, тъй като се характеризират с основни параметри и особености, отличаващи офис моделите от останалите продукти, предназначени за сядане. Те са така наречените базови офис столове, които се използват за обзавеждането на такива работни зони;
 • Помощни. Познавате ги като посетителски. Тяхната задача е да а близо до вас, когато се наложи да бъдат настанени клиенти, гости, потенциали партньори;
 • Мениджърски. Висок клас продукти,  които безспорно привличат вниманието с изискания си вид както и перфектното удобство и контрол върху позициите, които осигуряват;
 • Геймърски. Може би това е най-добрата мебел за работа. Въпреки, че дефинират като такива, използвани за игри то това на практика идва да покаже, че се касае за изделия, които независимо от продължителността на използване могат да осигурят перфектните условия и комфорт за тялото.

Преценката по отношение на избора на ви стол зависи от много фактори, които ще споделим сега.

Как да изберете

Вземането на окончателно решение за вида на офис стола е комплексно. На практика не са малко елементите и факторите, които могат да повлияят на избора. Най-вече купувачите, които държат да инвестират разумно и отговорно залагат на изисквания, които се свързани с:

 • Особености на офисния процес;
 • Брой лица, за които трябва да бъдат избрани столове;
 • Физически данни на обичайните ползватели;
 • Квадратура на имота;
 • Натовареност на офиса;
 • Цени;
 • Съобразяване с интериорната концепция.

Ако имате притеснение относно справянето ви с подбора можете да се доверите на консултантите от магазин Арена за съвет и насоки.