Наръчник с трикове за покупка на спално бельо

одеяло

Със сигурност всяка домакиня е изпитвала трудности, които са свързани с избора на спално бельо. А като незаменим и използван аксесоар в зоната за почивка няма как да се подценят нито визуалните качества на този продукт, нито пък специфичните качествени показатели, които имат за цел да ни предложат безспорно удобство, комфорт и максимално удовлетворение. Препоръките, които откриваме в интернет пространството не са за подценяване. За да изпитаме задоволство от онова, което докосваме е ясно, че не е нужно да подлагаме на компромис качеството на сън на всички членове от семейството. Така, че ако на вашите плещи стои ангажимента и отговорността да се поднови спалното бельо то следващите редове ще ви бъдат от огромна полза.

Определяне на бюджет

След като настъпи момента на обновяване на чаршафите, възглавниците, завивките това, от което е важно да започнем е именно цената, която бихме могли да си позволим. Точно поради това днес ще обърнем внимание на конкретния бюджет и това има ли значение колко плащаме за спално бельо.

Спално бельосе предлага в разнообразни модели, материали, размери. Всъщност това до голяма степен определя и сумата, която сме готови да отделим за такива изделия. Една е цената, която ще приготвим за зимна олекотена завивка, а друга за възглавница. Идентични са нещата и при факта, че ако избираме само долен чаршаф цената ще бъде една, а за цял спален комплект съвсем различна.

Вид спално бельо Размер Цена
Възглавници 50/70 От 10 до 99 лв.
Долен чаршаф От 120/200 до 200/220 От 7,99 до 39,99 лв.
Спален комплект за двойно легло От 140/200 до 200/220 От 29,99 до 399,99 лв.
Спален комплект за детско легло От 90/200 до 120/220 От 29,99 до 99,99 лв.
Олекотена завивка Различни размери От 19,99 до 299,99 лв

Подобна е ситуацията в повечето магазини като ценови диапазон на предлаганите варианти за спално бельо. Когато домакинството е наясно с броя и вида на артикулите, които са нужни е лесно да се определи и максималния размер на бюджета. Така, че следващата стъпка е в ход.

Избор на дизайн на спалното бельо

Естетиката в дома е определяща за да се насладите и вие на една приятна и пълноценна почивка. В зависимост дали бельото ще се ползва от децата, тийнейджъра или родителите е ясно, че и като десен ще изберете различни варианти:

  • Тематични детски комплекти с щампи на анимационни любими герои за децата;
  • Романтични мотиви за родителската спалня;
  • Геометрични десени или такива от виртуални игри за тийнейджърите и т.нат.

За да се избере правилния десен е важно да се вземат предвид индивидуалните предпочитания на хората, които ще ги използват. За да ви е приятно като интериора и обстановка е желателно да насочите внимание към спално бельо, което да се адаптира в спалната атмосфера.

Материя

За повечето клиенти не са важни цената и щампите, с които са нашарени спалните им чаршафи. Друг е основния приоритет, а именно материята от която са изработени вариантите спално бельо. Интерес има към тези платове, които съдържат естествени нишки като памук, лен, коприна. Създава се невероятен комфорт при допир на тялото, не изпотява, не създава предпоставка за сърбеж и други алергични реакции.  С добрата материя тялото наистина ще изпита максимално приятно усещане, което да поднесе спокойствието, което очаквате.

спално бельо

Има различни материи като плътност при спалното бельо. Онова, с което трябва да се съобразите е през кой сезон ще го използвате. По-леките и феерични материи се предпочитат за летния сезон, а други с по-висока плътност за зимата.  За летните варианти са характерни и такива материи, при които се влагат и процент синтетични нишки, което спомага за усещането за хлад и приятно докосване през горещите летни нощи. Универсални са:

  • Ранфорс;
  • Хасе;
  • Хамучен сатен;
  • Био памук.

В зависимост от това от колко нишки на квадратен сантиметър е изработен текстила то се отличава при докосване. Ако търсите качествено спално бельо се съсредоточете върху такова, при което наистина стабилността дори при пране на висока температура е гарантирана. Освен това качественото бельо по никакъв начин няма избелее или пък да се протрие след третото пране в пералнята. Има много голямо значение на какъв модел ще се доверите като материя, защото реално от това зависи колко дълго във времето ще се наслаждавате на новото си спално бельо. Още нещо, което е важно да се подчертае е, че от плътността на нишките зависи и колко би струвал спален комплект за единично или двойно легло. Материята също е решаващ фактор, който фиксира крайната цена за продукта.

 Допълнителни екстри

Със сигурност на всеки се е случвало спалното бельо да се изхлузи от матрака или от леглото. Възглавницата да се подаде от калъфката, а завивката да излезе наполовина от калъфа. Когато купувате комплект спално бельо обърнете внимание и на начините за закрепване и допълнителна защита. Чаршафите ще стоят там където са поставени, ако изберете такива, които са с ластик. Възглавницата и завивката няма да излизат от спалните аксесоари ако имат ципове или тик так копчета, които да ги държат в калъфите. Дребни, но доста практични са тези допълнителни екстри и със сигурност също имат решаваща роля за поддържането на спокойния и комфортен сън.