Да си поръчаме котел на дърва онлайн

отопление

Сред специфичните моменти, които са свързани с използването на каквито и да било отоплителни уреди има такива, които са свързани с някои съществени правила. За да заложите на климатик, печка, камина или котел на първо място трябва да си изясните какво целите с употребата на такова отоплително пособие, какви са очакванията ви като ефективност, разходи и инвестиция. Едва тогава може да се пристъпи към взимане на решение за марка, модел и мощност, които да бъдат съпоставими с вашето жилище. Днес ще дадем насоки за избор на котел на дърва, тъй като се оказва, че не са малко домакинстват, които разчитат на такъв тип твърдо гориво, а в желанието си да намалят разходите и ангажимента към обслужване на уреда доказват, че точно котлите са едни от най-резултатните и ефективни модели. А какво ще кажете да си го поръчате и онлайн? Казват, че пълно щастие няма, но ако ни се доверите можем да ви докажем, че не е точно така. Доказателство за това са възможностите, които получавате с избора на котли на дърва онлайн от Balkan Energy.

Котел на дърва – характерни особености

Доказано ефективни са тези котли на дърва. Предимствата им са огромни и когато се касае за отопление ма малък семеен хотел, еднофамилна къща и други ниско етажни сгради с локално парно то определено котела върши чудеса. Има обаче един недостатък. за да можете да го ползвате е важно този уред да бъде инсталиран в специално отделно помещение – за целта много от домакинствата ползват килери, мазета или приземни етажи, в които обособяват специални пространства.

Много хора бъркат котлите на дърва с печките. Всъщност ако трябва да бъдем по – конкретни между тях има съществени разлики, защото се отличават по самия принцип на работа. Котлите се ползват при водна отоплителна система, в която отоплителната течност циркулира по веригата и така се постига желаната температура. Това реално прави котлите много по-ефективни, тъй като със същото разходвано количество дърва имат възможност да отоплят до три пъти по-голямо пространство с помощта на радиаторите, свързани с котела.

Ако е необходима да дадем яснота точно по какво превъзхождат котлите на дърва печките е важно да отбележим съществените моменти:

котел
  • По – икономични са;
  • Разпределянето на енергията е максимално прецизно;
  • Отопляват се по-големи площи с по-малко гориво;
  • Рентабилно отопление;
  • Модерни и с опция за автоматизирано управление;
  • Изгодна инвестиция, която се изплаща бързо;
  • Разходите по покупка на уреда не кой знае колко високи, дори се определят от клиентите като достъпни.

Най-добрите котли на дърва

Много са водещите производители на котли на дърва, но ще ви представи онези, които можете са си поръчате онлайн от доверен търговец:

  • Котел на дърва MAT

Това е българска марка, която се ползва с изключително високо доверие от страна на потребителите. Отличават се с изключителна ефективности  надеждност. Безопасни са и се предоставят като опции за мощност от 25 до 110kW.

  • ATMOS котли на дърва

Това е чешка марка, която също е лидер в производството на стоманени котли. Тук недостатъците, които отчитат българските потребители е в цените на котлите. Като качество ги съпоставят с всяка една сносна марка, така че на вас оставяме преценката дали да заложите на чешката марка котли за дърва и да си ги поръчате онлайн;

  • Centrometal

Може би това са една от марките, които се ползват с изключително доверие от страна на потребителите. Хърватската марка произвежда стоманени котли и наистина се радва на популярност, тъй като освен добри цени и качество котлите се предлагат и с вграден бойлер, което е едно удобство за всяко домакинство. Освен отоплението си осигурявате и непрекъснато топла вода, която е необходимост за всеки дом.

Онлайн предложенията на Balkan Energy са страхотната алтернатива, която дава възможност да си осигурите топлина и уют на изгодна цена.