Качествени мебели – как да ги разпознаете

мебели за спалня

Термина „качество“ заема съществено място в икономиката, тъй като участва в определянето на характеристиките на даден продукт, който клиентите избират от търговката мрежа. Говори се за качество при хранителните продукти, облеклата, мебелите и изобщо за всичко онова, което ежедневно се налага да купуваме и използваме. Но като понятие в самото описание на даден продукт или услуга се имат предвид редица показатели, които сформират неговата завършеност и то в най-висока степен. Така, че говорейки за мебели то онези, които бихме определили като наистина качествени следва да отговорят на стандартите ни за устойчивост, здравина, издръжливост, естетика и т.нат. Как да разпознаем кои от мебелите са качествени и какво ги определя като такива? Днес ще ви дадем малко полезни насоки за това как се избира обзавеждане, което да отговаря на изискванията ни поставени под общия термин КАЧЕСТВО.

Доказани производствени брандове

У нас има не малко мебелни производители, които са в бранша от години. Доверието, което клиента им гласува е напълно основателно, тъй като опита и способностите, квалификацията и уменията на екипа със сигурност успяват до голяма степен да повишат репутацията на бранда. Но за да се изгради стабилно мнение и становище от страна на потребителите, че мебелите, които се предлагат са наистина качествени то няма как те да са наистина такива.

Такива производители не си позволяват грешки, не залагат на материали с ниско качество и слаба издръжливост. За тях всяко крайно изделие, които се появява на пазара е визитна картичка, която ги утвърждава като наистина добри, гарантиращи качеството на мебелите, които изработват и предлагат на клиентите си. точно поради това много голям процент от потенциалните купувачи, търсещи наистина добри и стойностни мебели се отправят като търсене точно към определени марки и брандове, които са изградили безупречната си репутация на база онова, което създават.

Как да ги разпознаете? Това са фирми, които:

  • Са отдадени на идеята да удовлетворят потребностите на своите клиенти;
  • Създават многообразни като дизайн и стилистика мебели;
  • Изпипват дори най-незначителните като обзавеждане продукти до последния детайл;
  • Извършват изпитания и тестове на мебелите с оглед на това да докажат техните качества по отношение на натоварване, здравина, стабилност и т.нат;
  • Не експериментират с евтини материали, суровини и дори крепежни елементи, които влагат в производството на мебелите;
  • Защитават по всякакъв начин своята репутация като доказват, че и новите модели, които излизат на пазара са съвършени решения, на които безусловно можете да се доверите.

Мебелите сами говорят за себе си

мебели качествени

Качествени мебели вероятно ви уверяват, че можете да си купите от всеки магазин. Дали това е така? Индикатор за качеството на дадена мебел е надеждността, здравината и дълготрайната употреба на продукта. Това, че една от предлаганите в търговската мрежа е скъпа и луксозни изглеждаща не е фактор, който би я наредило в списъка с качествени мебели, нали! На какво да се обърне внимание и как да сведете до минимум риска да попаднете на фалшиви, със съмнителни качествени показатели мебели?

За да се превърне в част от вашия дом една мебел първо трябва да бъде пожелана т.е. да имате реална необходимост от нея. Независимо дали ще стартирате с анализ на фирмите от мебелния бранш, които са утвърдени или ще предпочетете други не толкова популярни то обзавеждането, което искате да закупите следва да покрие някои главни критерии, които ще го определят като наистина качествено. Това са фокусни точки, които до голяма степен са решаващи и действително са гаранция за безпогрешно направения ни избор:

  • Използвани суровини и материали

При производството на мебели главно се използват естествена дървесина, МДФ, ПДЧ плоскости, метал, полимерни смеси и т.нат. От тук е необходимо да се започне с проучването ни по отношение на това какви като стандарти, плътност, устойчивост на натиск, опън и натоварване разполагат тези основни суровини за изработката на мебели. Има дървесина с високо ниво на влажност както и дървесни плоскости, които са с ниска плътност. Няма как да очаквате такива основни материали да гарантират високо качество на крайния продукт. Дори красиви на пръв поглед и с бутиково излъчване тези мебели няма да гарантират какъвто  ида било период на експлоатация;

  • Обработка на материалите

За да се повиши устойчивостта на материалите има редица техники, които се прилагат от производителите на мебели с цел да се повишат до най-високо ниво техните качествени показатели. Прилагането на антисептични препарати, огнезащитни, биозащитни, антикорозивни и всякакви други имат основната мисия да защитят материалите от гниене, корозия, нападение от насекоми и т.нат. така се осигурява една устойчивост и дълголетие на вложените материали в изработката на мебелите, които аргументирано бихме определили като КАЧЕСТВЕНИ;

  • Квалифицирано и професионално глобяване

Голям процент от мебелите, които купуваме не пристигат в дома ни на детайли. Те са цялостно изработени и завършени, в готовност да бъдат използвани сега. Начина на сглобяване на частите на дадена мебел имат специално отношение спрямо нейната сигурност, стабилност, издръжливост. Именно в това се крие и изискването ни, което е свързано с максимално професионалното и експертно сглобяване.

Качеството на мебелите всъщност се доказва в хода на тяхното ежедневно използване. Ако те ви носят комфорт, удобство, създават неповторим уют и радват сетивата ви то определено с основание ще ги определите като качествени. Когато се избират нови е важно да не се подвеждате от цени и креативен дизайн, а от основните насоки, които изложихме с цел да намалите риска от това да попаднете на фалшиви и не отговарящи на качествените ви критерии мебели.