Как екологично и икономично да се отоплявате през зимата

екологично отопление

Лекотата, с която се използват и икономиите, които са плод на употребата им нарежда камините на палети сред едни от водещите отоплителни решения на нашия пазар. Ако се питате какви са причините за това то днес ще предоставим на вниманието ви именно онези предимства, за които си струва човек да помисли дали да заложи на такъв вид камини или пък да продължи да плаща твърде високите тарифи на електрическите компании. А всеки потребител, използвал поне един отоплителен сезон камини на палети ще потвърди, че това е максимално удобното, разумно и екологично решение, което не изисква и кой знае каква физическа ангажираност от ваша страна.

Главните предимства

За да бъдем провокирани да заменим печката на дърва с камина на пелети то е ясно, че трябва да има достатъчно обективни предимства на единния уред спрямо другия. А бъдете сигурни, че превъзходството на пелетните камини многократно ще надвиши вашите очаквания, тъй като действително алтернативите, които пазара днес предлага са предназначени към модернизиране, осъвременяване на системите за отопление както и възможността да се намери много по-ефективен и лесен начин за подсигуряване на топлина през зимните месеци.

В списъчен ред предимствата на камините на пелети спрямо останалите подобни уреди изглежда така:

 • Евтино гориво (пелети);
 • Калорично гориво – пелетите са сред най-калоричните горива, тъй като с малко количество имат много висок коефициент на топлоотдаване;
 • Икономичност;
 • Рентабилност;
 • Ниска инвестиция;
 • Възможност за лесна инсталация и свързване с налична система тип локално парно;
 • Намаляване на вредните емисии от въглероден двуокис;
 • Незначителен отпадък при изгарянето на пелетите;
 • Възможност за избор на камина с автоматизирано управление.
пелетни камини
Eco Spar Minima, 12kW

Изключително добри и много изгодни са предложенията, които днес пазара ни предлага за такива пелетни камини. Те са с иновативен и модерен дизайн и успяват да се впишат във всеки модерен дом. Ако търсите уюта, който предоставя пламъка от горящата камина, но не ви се занимава с пренасяне и цепене на дърва то вашия вариант, който със сигурност напълно ще ви удовлетвори се нарича именно камини на пелети.

Как да изберете уреда

Естествено, че ще се затрудните от това множество, с което ни засипва пазара. Освен съобразяването с избора на производител и марка има редица неща, свързани с техническите показатели на камините, които е добре да предвидите.

Лесния начин да избегнете грешки при подбора на правилната камина е това да направите професионална консултация с експерти, които са утвърдени. Обикновено това са специализирани търговци, които освен разнообразие от уреди представят на клиентите си възможност за монтиране и поддръжка. Точно поради това днес ще насочим вниманието ви именно към една такава компания, която още със създаването си през 2012 година даде ясна заявка и затвърди позицията си като водещ лидер в търговията само с утвърдени брандове, максимално доверени и с дългогодишен висок рейтинг. На Balkan Energy получавате възможността за:

 • Безплатна професионална консултация относно предлаганите камини на пелети;
 • Покупка на камина на най-добра цена;
 • Възможност за безплатна доставка до ваш адрес;
 • Монтиране и тестване на системата;
 • Гаранционна и извънгаранционна поддръжка на уреда.

Отоплението е важна част от оборудването и подготовката на един дом за зимните месеци. Не отлагайте избора на правилния уред, тъй като независимо, че септември  октомври са топли и приятни то със сигурност студа ще ни скове и ще се окажем отново в примката на електрическите уреди, които ни струват скъпо.

Няма спор, че топлината, която получаваме от пелетната камина не може да се сравни с тази от електрическите уреди. Комфорт, уют и неповторимо излъчване си гарантираме именно с уреди, които работят икономично, екологично и високоефективно. С  Balkan Energy получавате невероятната възможност да се потопите в тайнството на домашния комфорт и то на достъпна цена.