Забравени ли са холните гарнитури като качествено средство за обзавеждане на дома

мека мебел

Преди три десетилетия много популярно бе домакинствата да обзавеждат гостната стая с холни гарнитури. След бума на строителството и появата на различни като концепции и квадратури жилища това, което отчетоха мебелните производители е рязко ориентирате към подмяна на гарнитурите с друг тип мека мебел – канапета, ъглови или П-образни дивани. Но тъй като и при интериорния дизайн важи ротационни принцип то ето, че отново наблюдаваме доста висок интерес към качествени холни гарнитури, които се появяват в пълния си блясък. Те са изумително стилни и функционални, много по-усъвършенствани и достойни да заемат мястото си в дома ни.

Същност на холните гарнитури

Даването на определение какво представляват тези видове мека мебел може да бъде формулирано в следния списък:

гарнитура
 • Състои се от два или повече елемента, които са стилово свързани;
 • Предоставя възможност за обзавеждане на п-големи пространства;
 • Предлага се в различни конфигурации, които да са приспособими в квадратурата на съответното помещение;
 • Общата стойност на включените елементи е с поне 20 % по-ниска.

Не са малко предимствата на такъв вид обзавеждане. Идеята да разполагате в хола не с един, а два дивана е доста добра предвид броя на лицата, които обичайно използват обзавеждането едновременно. Изключително практични и функционални холните гарнитури определено имат място в съвременния интериор. Това, което ще откриете запознавайки с актуалните модели не само ще ви изненада приятно, но и наистина ще внесе много повече желание да инвестирате в такива модерни мебели.

Съществени подобрения в удобството и качеството

Независимо от това, че говорим за ротация, която през определен период от време се повтаря то за да провокират интереса на клиентите производители инвестират в новаторски нотки, които имат за цел за усъвършенстват изделието. Точно това ги прави едновременно идентични и различаващи се от своите предшественици, тъй като действително това, което е характерно за тях, че стават много по:

 • Компактни като размери

Акцентира се на минимализма и доказателство за това са габарити на основните дивани до три, максимум четири седалки;

 • Функционални

Не само диваните, но и фотьойлите, които са част от гарнитурите разполагат с функция сън, което ги прави широко приложими за отдих и здравословна почивка;

 • Изискани и стилни

Много финес и очарование носи такава гарнитура в хола;

 • С екологична насоченост спрямо вложените материали за изработка

Материалите, които се използват в изработката са обикновено рециклирани, с дълготраен период на употреба и висока износоустойчивост;

 • Достъпни

Цените не надвишават тези на един хуба, луксозен голям диван, което е причина все повече домакинства да избират именно холка гарнитура вместо качествен диван;

 • Приспособими в съвременна среда

Безупречно качествени и здрави идеи, способни да се адаптират в градски стил, класически или ретро. Възможностите, които предоставят производителите наистина са невероятно разнообразни.

Всички тези подобрения не са мащабни, но пък са достатъчни за да можете да останете напълно удовлетворени от това, което се предлага от производителя с цел задоволяване нуждите на съвременния и взискателен потребител.

Съветите за качествен избор в кратка версия

За да не ви дотягаме с дълги и сложни за изпълнение съвети ще представим една съкратена версия, която е доказано ефективна. Не подценявайте професионалните насоки, тъй като те имат огромен принос за това да се превърне холната зона в специално и гостоприемно кътче.

Обърнете внимание на следното в случай, че ви предстои да инвестирате в качествена холна гарнитура:

 • Брой на елементите, които се съдържат в комплекта;
 • Има ли опция за избор на онези елементи, които са приложими във вашия хол;
 • Какъв и вида на корпуса;
 • Колко е дълготрайността на гаранционния срок;
 • Каква е износоустойчивостта и качеството на тапицерията;
 • Тип на вложения пълнеж.

Изложените аспекти имат значение за това да си осигурите качествена мебелировка, с която напълно да задоволите своите интереси и желания за комфортна и удобна среда.