Гранитогрес – здрава, устойчива на натоварване настилка с многообразно приложение

под в кухня

Всеки потребител търси иновативни методи за осигуряване на подова настилка с безупречна якост и износоустойчивост. Местата, които са най-уязвими на влага, удар с тъп предмет и непрекъснато ежедневно експлоатиране у дома са коридора, банята, кухнята, терасите. Избирането на оптимално здрава подова настилка за тези пространства означава, че се търси дълголетното им ползване без това да повлияе на техния външен вид, качество и издръжливост. Пример за такъв вид подови настилки е гранитогреса. Дори при интензивен човекопоток тези плочки са подходящи както за домашни условия така и за места с особено натоварване като административни сгради и други. В следващите редове ще ви представим няколко от най-важните качества на плочките от гранитогрес и така ще можете да придобиете по-ясна представа за това защо именно тези подови настилки са оптимално подходящи за изброените по-горе домашни пространства.

Качества на плочките от гранитогрес

Подходящи са за покриване на подове независимо от типа на обекта – промишлени, търговски, жилищни, общи части и т.нат. Причините гранитогреса да бъде сред най-популярните настилки, считани за най-високоякостните и здрави решения се дължат на:

гранитогрес
  • Безупречна здравина;
  • Минимална стойност на абсорбация на вода – плочките не се разрушават дори ежедневно да са подложени на висока влажност;
  • Издръжлив на високи и ниски температури;
  • Ниско ниво на износване, независимо от това с какви обувки ще вървите по подовата настилка;
  • Адаптивен материал, който може да бъде използван както за под така и за облицовка на стени;
  • Иновативна технология на производство, която гарантира характерната за гранитогреса якост.

Многообразие от идеи и дизайни се предлагат от водещи производители на гранитогрес. Новаторството в производството на такива настилки и облицовки дава невероятен потенциал за изработка на удивителни стилове и десени. Разнообразни повърхности, матирани, релефни, гланцирани и други. Перфектни интерпретации и имитации на дърво, камък, стъклени повърхности – всичко това днес се предлага на пазара като плочки гранитогрес, които можете да използвате в дома, офиса, търговския обект.

Както и при останалите видове плочки при гранитогреса също се забелязва една многообразна концепция от размери:

  • Дебелини на плочките от 6 до 10 мм;
  • Минимални размери за квадратни плочки 20х20 см;
  • Плочки с по-големи размери, които достигат размери 120-240 см.

Изключително богат асортимент се предлага за плочки от гранитогрес от онлайн магазин KERANOVA. Тук ще намерите най-висок клас продукти на достъпни цени. Водещи производители от Италия, Турция, България, Испания и други представят най-новите си колекции от решения, с които определено ще можете да си осигурите перфектен интериор и здрави подови настилки и облицовки.