Гранитната мивка – превъзходно решение за модерната кухня

мивка

Кухнята е специално място във всеки един дом. Нейната роля е огромна и факта, че е посещавана ежедневно идва да покажи висок интензитет на натовареност. Не само поради това, че тук се приготвя храната за цялото семейство, но често кухнята е място, в което се храним и събираме заедно. Всеки кухненски ремонт преминава през различни етапи и се базира на различни принципи на обзавеждане и оборудване. Няма важен или маловажен аспект, върху който да се фокусираме, защото действително дори най-незначителните акценти имат своята роля за това да допринесат за нашето удобство, комфорт и пълна идилия. А мивката… без нея не можем, защото нейната роля по отношение на хигиената на ръце, зеленчуци, плодове, посуда, прибори определяме като значима.

Избирането – принципи и насоки

Фокуса при ремонта на кухнята няма как да не бъде върху умивалника, тъй като е от решаващите детайли при оборудването.  Няма никакво съмнение, че за да останете удовлетворени от новата измивна зона е необходимо да преминете през няколко етапа. Покупката на кухненска мивка изисква да ѝ отделите време, да се отнесете отговорно и прецизно, това не минава без внимание и запознаване с тенденциите и идеите, предлагани от производителите.

Няколко основни принципа са ключови при покупката на новата ви кухненска мивка и ако държите избора ви да бъде с положителен ефект то ви препоръчваме да ги последвате:

  • Избиране на форма и големина;
  • Избиране на материал;
  • Гаранция за качество;
  • Производител;
  • Натоварване;
  • Поддръжка.

Всеки от изброените си има своята роля за пълната ви удовлетвореност, но съществен за крайното решение се оказва материала, тъй като от него зависят дали мивката ще отговори на очакванията за удобство, лекото при ежедневно ползване, изискан вид и личен комфорт. И тъй като се търси комплексен вариант то няма как да не открием, че на всички тези специфични показатели и изисквания отговарят именно кухненските гранитни мивки.

Гранитната мивка – господар на кухнята

Сигурно е, че сте чували доста неща за гранитните мивки и сте останали очаровани как този аксесоар може да внесе не само естетичност, но и пълна хармония във вашия дом, да организира ежедневието ви и да направи престоя в кухнята много по-специален. Покупката на гранитна мивка  е добре обмислен модел на поведение, който се базира на няколко основни приоритети, които са характерни за вида умивалник. Реално предимствата на тези мивки идват от това, че те са изработени от най-здравия материал, който може да бъде манипулиран преди изпичането му, което пък  е една от възможностите, които предоставя за изработка на форми, размери и цветове, които са напълно съобразени с индивидуалните ви предпочитания.

гранитна мивка

Не само добре измити съдове, хранителни продукти и ръце – гранитната мивка е акцента, който създава уникалност с присъствието си, защото е особено стилна, елегантна, здрава. Не случайно е приемана като едно от колоритните предложения на пазара, тъй като със своята аристократичност и дизайн определено успява да ни впечатли. Удобни, функционални решения ни предлагат водещи производители, което  е сериозна предпоставка да обърнем специално внимание на някои от основните плюсове, с които гранитните мивки се отличават от останалите варианти:

  • Устойчивост на надраскване

Съдържанието на кварц в гранитните мивки им придава удивителна здравина. А това предотвратява надраскването и оставя повърхността на мивката гладка и непокътната, независимо дали измивате тави, прибори, тигани и други посуда, които могат да повлияят на нейния външен вид. Освен това дори при използвана дълги години гранитна мивка, по която вече са ес появили драскотини могат да бъдат елиминирани с много фина шкурка, което на практика да върне нейния първоначален вид;

  • Издръжлива на удар

Неволностите при ежедневното използване на гранитната мивка и изпускането в коритото на тежки твърди предмети няма опасност да я повредят. С годините натрупан опит производителите са разработили формули, които е почти невъзможност да бъдат счупени. А това прави гранитната мивка един от най-удароустойчивите модели, които се предлагат в търговската мрежа.

  • Устойчивост на топлина

И ако си мислите, че врящата на 100 °C вода има риск да повлияе на новата ви гранитна мивка то какво ще кажете, ако споделим с вас, че това е материал, който издържа на още по-висока температура дори 290 °C? Това наистина е невероятно изпитание за всяка една кухненска мивка, но гранитните доказват, че нямата равни в това отношение;

  • Лесна поддръжка

Замърсяванията, на които е подложена всяка кухненска мивка идва да покаже, че се прилагат безспорни доста агресивни методи за нейното почистване. Гранитните мивки са едни от най-хигиенните, тъй като предлагат не само перфектна безопасност на това, което измивате в коритото, но разполагат в състава си с отблъскващ агент, който не задържа микроби и бактерии, като и петна. Те са устойчиви на ежедневна поддръжка и със сигурност не се повлияват от агресивни препарати и битова химия ,с които ги третирате и почиствате. За да бъде здравословна и безопасната средата, в която измивате хранителни продукти и всякакви други неща има значение от какъв материал  е произведен кухненския умивалник.

 Безспорно удобство и качество – с това се отличават гранитните мивки, което е основателна причина да инвестирате именно в такава за новата си кухня.