Най-ефектните варианти за градинско обзавеждане от Мебели Арена

градински люлки

Човек може да оползотвори времето си по различни начини. Ежедневно си съставяме план на задачите, които трябва да изпълним, но как оползотворявате онези безгрижни почивни дни, уикендите, годишния отпуск? Ако обичате природата и разходките на открито то наистина е важно да сте подготвени за всякакви ситуации. Почитателите на планината държат на туристическите обувки с най-високо качество, които да им позволят да се катерят безопасно. Други обичат да прекарват свободното си време у дома на дивана. Трети пък предпочитат откритите площи и приятните слънчеви лъчи, под които да се излежават. И ако в дома си имате диван, на който да се излегнете то за двора и градината се нуждаете от хамаци или люлки, които да осигурят и утвърдят приятно кътче, което да се превърне във вашата нова релакс зона. И ако осъзнаете, че ви липсват именно тези елементи от обзавеждането на зоната на открито то от Мебели Арена са в готовност днес да представят няколко интересни варианта за люлки и хамаци, които гарантирано ще ви допаднат.

Хамак или люлка

Когато си избирате обзавеждане или оборудване за открити площи това, което е важно да осъзнаете е кое от предложенията би било оптимално удачно за използване от членовете на семейството. Мебели Арена са наясно, че всеки клиент си има свои стереотипи, възможности и идеи, които биха били водещи причини за избиране на конкретен почивен продукт. Хамаците и градинските люлки си имат своите преимущества, но обективния избор се води от няколко основни критерии:

 • Колко човека едновременно ще използват съоръжението;
 • Колко място ще заеме в двора ви такъв вид обзавеждане/оборудване;
 • За сядане или лягане основно ще се използва;
 • Колко сте готови да инвестирате.
Люлка Swing

Няма да задаваме повече въпроси, защото тези са достатъчно показателни и наистина са в състояние да дадат верни насоки за това кой тип – люлка или хамак би било по-подходящо като решение за вашите екстериорни идеи.

Ще споделим с вас, че хамаците са много практични и удобни от гледна точка на:

 • Лесна преносимост;
 • Възможност да бъдат позиционирани навсякъде – в двора, в планината и навсякъде, където намерите две опорни точки, на които да завържете хамака;
 • Удобни са както за сядане, така и за дрямка на открито;
 • Не са подходящи за използване на повече от един човек, тъй като има риск да се преобърнете;
 • Идеални са за люлеене на деца и за забавление на открито.

Н бива да омаловажаваме и ролята на градинските люлки, които също присъстват в каталога на Мебели Арена. Както можете да забележите тук избора също е огромен и има многообразие от идеи, подходящи за:

 • Едновременно ползване от поне трима души;
 • Възможност за сядане, люлеене и сън на открито;
 • Разполагат със стабилна конструкция, която няма да позволи толкова лесно да паднете дори ако на люлката са легнали двама души;
 • Имате опция за избор на вариант тип яйце или стандартна като дизайн.

Що се отнася до недостатъците на градинските люлки то е очевидно, че при тях транспортирането като при хамаците е доста трудно, така че те са подходящи за тераси, веранди, дворове и градини, а също и като средство за слънчеви бани покрай басейна.

Всяка минута свободно време е важно да бъде оползотворявана така, че наистина да ни бъде удобно. Насладете се на спокойните топли дни и изберете хамак или градинска люлка от магазин Мебели Арена. Качествени, здрави и надеждни решения, с които ще оборудвате почивните зони бързо и ефектно. Особено красиви са висящите люлки едноместни и двуместни, люлка тип пейка както и хамаците, които можете да закрепите на две срещуположни дървета. За да е приятно и пълноценно изживяването ви препоръчваме най-добрите идеи на супер цена, разбира се от Мебели Арена.