Защо готварските печки на пелети са по-удобни за използване

печка на пелети

В някои имоти топленето и готвенето са процеси, които вървят ръка за ръка. Затова и уредите, които се използват са съобразени със спецификата на жилището, неговото местоположение и характеристики. Вили, хижи високо в планината както и къщи на села са едни от представителите на жилищното строителство, при които използването на уред за отопление, който влиза в ролята и готварски помощник не е изненада. И ако традициите повеляват да бъдат използвани печки на дърва то днес  ще представим на вниманието ви една друго по-иновативна и съвременна алтернатива, която не само би ви спестила разход на гориво, но и усилия при употреба. На вниманието на потребителите днес ще изложим особеностите и характеристиките на готварска печка на пелети суха, която се доказва като един успешен заместител на традиционните уреди на твърдо гориво.

По какво печките на пелети превъзхождат стандартните на дърва

Именно по-високата ефективност от използването на друг иновативен уред е в основата на това да се осигури много по-приемлива и адаптивна концепция в интериорно отношение. Тъй като се търсят две основни ползи от употребата на такъв уред, които касаят отопляването и приготвянето на храна то очевидно е, че ще се избере подобрения вариант.

За да сме оптимално конкретни споделяме плюсовете от това да замените старата суха печка с нова, но използваща като гориво пелети:

  • Нисък разход на гориво

Пелетите са доказан калоричен енергиен ресурс, с който се постигат удивителни резултати по отношение на бързото достигане на топлина в помещението. Малко количество от горивото е достатъчно както за затопляне така и за готвене;

  • Супер икономични

То се дължи именно на самата структура на уреда както и комбинирането с гориво, което позволява равномерно изгаряне и отдаване на топлинна енергия;

  • Не е необходим непрекъснат контрол

Печките на пелети от типа сухи не изискват непрекъснато зареждане като тези на дърва. Лесно контролирате горивния процес посредством съвременната технология за автоматичен режим на работа.

Удобство на високо ниво

печка

Предлагат се два варианта за такива готварски печки – с водна риза и сухи. Според спецификата на помещението и това какви са очакванията ви имате възможност да инвестирате в подходящата. При тези с воден режим е необходимо да предвидите инсталация с радиатори, а при сухите директно монтирате уреда в зоната за отопляване и готвене и я свързвате с най-близкия комин.

Много повече удобства предлагат на стопаните готварските уреди на пелети. Бързо и качествено отопление, готвене винаги с перфектни резултати, удобни и иновативни дизайни с лесна приспособимост в различните типове помещения – ето, че има защо да инвестирате именно в такъв вариант, който не само ще ви гарантира оптимален уют, на е в състояние да осигури и минимални физически усилия и ангажираност.

С този уред ще забравите за студа, защото независимо, че е от типа сухи успява равномерно посредством естественото движение на въздуха да постигне страхотни резултати при достигане на желаната температура. Така, че топлината е абсолютно постигната с минимално количество гориво. Готвенето е екстра, която също пести време и енергия, тъй като уреда разполага както с фурна така и голям плот за използване на поне три съда за приготвяне на различни видове храни.

Основни показатели

Същността на готварските печки на плети е в тяхната спецификация, с която е добре да се запознаете преди да стартирате реална инвестиция. Показателите, които биха били оптимално приспособими към вашите изисквани са:

  • Конвенционален тип отопление;
  • Минимален и максимален разход на гориво на час;
  • Размери на фурната;
  • Индикатор за достигане на температурата;
  • Вместимост на бункера за пелети;
  • Максимална площ на помещението, което сухата печка може да отоплява;
  • Отоплителна мощност и други.

Готварските печки на пелети сухи са съвременно решение, с което можете да контролирате както разходите така и да оптимизирате процесите свързани с приготовлението на храна.