Нужно ли е да инвестираме време в избирането на уреди за вграждане

Фурна за вграждане

Инвестирането във време, което да отделите за подготовка на ремонта  на кухнята е един от добре познатите методи за ефективен краен резултат. Това, че нещо ви е допаднало като концепция във виртуалното пространство въобще не означава, че може да бъде приложено във вашия дом. Всъщност подготовката е онзи процес, който ще ви помогне да помислите за всичко – от мебелите детайли, които да разположите в пространството до избора на уреди, които ще ползвате в ежедневието си. Изключително популярно е днес да се наеме интериорен дизайнер и той да свърши цялата работа по планирането, мисленето и реализирането на проекта. Е, не всеки може да си позволи тази екстра, така че днес ще ви представим по-изгодния вариант, който е свързан с малко време, доза фантазия и щипка усет.

Уредите – основни пособия за всяка кухня

Кухнята не е просто съвкупност от красиви мебели. Нейното предназначение е толкова отговорно за ангажиментите в един дом, че наистина не бива да се подценява нито един от елементите, които ще се ползват тук. И точно поради това е време да се отправим към избирането на уреди, тъй като това са нашите инструменти, с които не просто намираме разнообразни решения за подпомагане на нашите дейности, но спестяваме време, енергия и усилия.

Планирането и вземането на решение каква да бъде новата ни кухня задължително върви ръка за ръка с решението да се изберат и правилните уреди. А основния въпрос, който вълнува в този момент всеки домакин е дали да са автономни (свободностоящи) или вградени. Безспорно  и двата типа уреди си имат своите предимства и недостатъци. Изключително адекватни, иновативни, адаптивни, функционални решения ни предлагат водещи производители. Уреди за вграждане обаче са типа, към който ще се насочим, тъй като самата съвременна концепция на кухненското обзавеждане е в основата на това да се търси по-ефективен и по-изтънчен модел на организация.

А лидерството на уредите за вграждане се крепи на:

уреди за вграждане
 • Идеалната им интеграция в кухненските шкафове;
 • Създаване на гладък и безшевен дизайн, който допада на съвременната домакиня;
 • Придават много по-изтънчен облик на зоната за готвене;
 • Определяни са до 10 пъти по-удобни за употреба;
 • Много по-лесно се поддържат и почистват в сравнение с моделите, които са свободностоящи;
 • Не са по-скъпи от всеки друг уред, който е автономен;
 • Функционални и практични;
 • Спестяват до 20 % от пространството, което биха заели свободностоящите елементи.

Ето ви няколко основателни, ключови причини да изберете именно уреди за вграждане, а не такива, които са прекалено големи и ще ви вършат същата работа. Иновациите и подобренията, които се налагат при уредите за кухня са много по-налагани при вградените, тъй като тенденцията към момента е насочена именно към ползването на такива уреди.

Всякакви уреди ли могат да се вградят

Всъщност всичко онова, което е статично и по-обемно подлежи на вграждане. Така наречената едра бяла техника от типа на перални, съдомиялни, бойлери, хладилници, аспиратори, фурни, котлони са обект на вграждане. Възможно е дори по-дребни уреди като микровълнови и кафемашини също да са с подобна опция, която цели да се оптимизира пространството до степен, че наистина кухнята да изглежда перфектно подредена.

Удобни са, няма никакво съмнение, че един вграден уред ще бъде доста по-ефективен от всеки свободностящ що се отнася до спестяване на пространство и придаване на абсолютно гладка визия. Избирането на всеки един от елементите обаче е доста трудно решение, което преминава през различни етапи, неизменно свързани с нашето удобство и крайна удовлетвореност. Да, наистина е възможно да бъдат вградени всички онези основни уреди, които са от съществена значимост за приготвянето на храна, миене, пране, охлаждане на хранителните продукти, но ето ги главните стъпки, които да изминете за да останете напълно удовлетворени от новото произведение на изкуството в кухненската зона:

 • Кои уреди ще бъдат вградени

Приоритетите на всеки потребител са различни. Можете да вградите всички големи електроуреди или пък само част от тях. Обикновено свободностоящи остават хладилника и аспиратора, ако е то декоративните и с изтънчен дизайн. Въпрос на лично виждане и правилно решение е какъв подход ще приложите;

 • Къде ще бъдат позиционирани

Разпределението в пространството със сигурност е сред главните опорни точки, които ще определят не само типа на уредите, подлежащи на вграждане, но също така и къде изобщо би било възможно да се позиционират според техническите особености на кухнята;

 • Характеристики

Отделете достатъчно време за да се запознаете с всеки един от уредите и неговите особености. Акцентите са габаритните размери, функционалност, енергийна ефективност, управление, приоритети спрямо останалите модели и марки, които се предлагат на пазара. Нищо от техническите акценти по уредите за вграждане не е излишно като информация, така че наистина има защо да определяме тази стъпка като наистина осолено решаваща.

Да се оборудва нова кухня е сериозно предизвикателство. Сглобяването на пъзела може да отнеме време и енергия, но пък това е инвестиция, която ще ви се отплати от първия ден на ползването, така че не щадете време и усилия да създадете една перфектна и приятно кухненска зона.