Как да подберем цветовете за нашата спалня? Ръководство за спалня.

За да създадете страхотно усещане у дома, във всяка стая, то вие трябва да започнете от най – важното – цветовете. Преди да избирате мебели, декорация или да се свържете с интериорен дизайнер вие трябва да харесате и изберете подходящ цвят и мазилка за вашите стаи.

В тази статия ще се фокусираме до голяма степен върху ковачницата на семейният живот, а именно нейно величество спалнята.  До голяма степен спалнята се използва за две неща:

  • Интимен живот с половинката
  • Почивка и спокойствие

Именно тези причини ни карат нас от Естило мебелен блог да ви предложим няколко варианта за подбор на цветове за вашата спалня.

Първи вариант : Избираме си един основен цвят или добре подбрани нюанса на цвета.

Ако сте от морската част на България – Бургас, Варна и другите градове, то този пример със сигурност ще ви допадне : светло и тъмно синьо в различни обвързани комбинации с цел морска тематика. Ако не сте в морската част отново тази комбинация би ви допаднала, понеже носи след себе си голяма доза свежест и приемственост. Все пак препоръчваме да подберете мебелите си в по – различен нюанс от синьото, например нещо бяло. Един страхотен спален комплект в бяло ще пасне идеално на този вид спалня.

Втори вариант : Комбинация на цветове, които си подхождат.

Забележка: Този вариант е доста „трики” понеже подхождането на цветове се диктува до голяма степен от модата в интериора и тенденциите, така че рискувате след година – две вашата спалня да е „аутдейтет” но това предполагаме вълнува малко хора в България.

Други цветови комбинации, които ние от мебелен блог Естило ви предлагаме:

  1. Основен цвят – жълто. Поддържащи цветове – оранжево, бледо червено или зелено.
  2. Основен цвят – зелен. Поддържащи цветове – бяло, светло синьо.
  3. Основен цвят – червен. Поддържащи цветове – светло, меко розово.
  4. Основен цвят – синьо. Поддържащи цветове – повечето от синята палитра в комбинация с бяло.
  5. Основен цвят – оранжево (охра). Поддържащи цветове – топлата палитра – розово, бледо жълто, бяло.

Трети вариант : Комбинация на цветове, в контраст.

Тук до голяма степен е майсторлъкът в интериорният дизайн на една спалня, да направиш в една стая контраста да работи за теб е нещо изключително.  Защо е толкова трудно? – защото тук започва да има значение абсолютно всичко. Не е само цвета важен, а и неговият нюанс в палитрата. Препоръчваме ви горещо да се придържате само към един производител на боя, за да няма грешки.

В играта с цветовете няма точни правила, но има насоки, ние от Естило блог ще ви даряваме все повече с такива полезни статии за вашият дом и спалня. Надяваме се да ви е харесало, до скоро!