Най-добрите 7 елемента, от които всяка стилна спалня се нуждае

Нека ви помогнем с идеи за спалня и обзавеждането, като обърнем внимание на няколко важни елемента от нея.

Вижте тези стилни елемента, от които всяка стилна спалня се нуждае, подбрани от Естило мебелен блог.

1.Полица – Перфектен избор за книги и сувенири


Полиците за книги са невероятна мебел, защото върху тях поставяме голяма част от личните си вещи-сувенири, списания, семейни снимки, картички и др.

За по-голямо удобство, бихте могли да наредите книгите си на рафтове точно над таблата на леглото ви.Ако стаята е по-малка може да поставите фахове или полици, които да съхраняват четивата ви.

Ако имате достатъчно пространство може да импровизирате с нещо интересно като полици във вид на стена.Това ще придаде една дълбочина и спокойствие.

Полиците са перфектното място за вашите сувенири и картички.Там те е се забелязват лесно и ще ви напомнят за изминалите неповторими дни и моменти,които сте преживяли.

Тъй като в ежедневието си постоянно използваме мобилните си устройства е желателно те да са ни подръка.Телефоните и таблетите можем да поставим в пластмасова щипка или поставка с вакуум,закрепваща се към полица за книги.

2.Нощно шкафче – малкото чудо в спалнята


Ако вашата спалня е малка,то изберете нощно шкафче тип рафт,разположено от двете страни на леглото.Другият вариант е да удължите таблата на спалнята и да монтирате за нея рафт.Мястото е ще достатъчно за нощна лампа или будилник.
Но,ако имате голямо пространство,то заложете на интересните и разнообразни модели шкафчета и рафтове.Спрямо стила ви те варират от класически до екстравагантни-изборът е във вас!
В нестандартни стаи,с по-различна форма, може да ви се изработи шкафче по поръчка.Негов плюс е това,че е ще оригинално и единствено по рода си.

Ако често обичате да освежавате стаята си чрез разместване на мебелите,то поставете колелца на шкафчето.

Без значение от какво е изработено, нощното шкафче винаги ще бъде задължителен елемент за една уютна спалня.

3.Осветителни тела в спалнята


В случа ,че светлината в стаята не ви е достатъчна,вие може да си поставите така наречения,,фалшив прозорец‘‘.То само по себе си е дървена конструкция ,облепена с тапети,стъклопис,огледало и т.н. Ефектът ще е невероятен,ако този прозорец се постави до осветително тяло.
За да подсилите интимността във вашата спалня трябва да приглушите осветлението зад корнизи и окачени тавани.Луничките са добър избор за слабо осветление.LED паната и аплиците по стените са също за предпочитане.

Поставете осветителните си тела така,че да можете да регулирате светлината според ситуацията. Лампионът,поставен във вашата стая е придаде завършеност и елегантност.

4.Килим тайното оръжие според Естило.

Щом станете от спалнята вие търсите отново топлина.Може да я откриете в малки килимчета от плюш, мемори пяна или лека памучна материя от двете страни на леглото си.

5.Огледало в спалнята

За предпочитане е да имате огледало в спалнята и то да се намира срещу прозореца.По този начин е имате максимална видимост през деня,докато го ползвате.

Нежният пол винаги има нужда от едно шкафче или бюро с огледало.Там сутрин ще се подготвят за предстоящия ден.

Ако спалнята ви е широка то можете да разгледате опции за огледало от три взаимно свързани части – едно основно тяло и две чупещи се крила на панти.
Добър вариант е и голямото огледало,поставено на стената,шкафа или гардероба.Практично решение е за всеки апартамент.

6.Завеси в спалнята


Леките и нежни завеси са по-предпочитани. Често търсени са завесите тип двупластови, съчетавайки лек фееричен тюл и солидни завеси от плътна материя, често се предпочита с един цвят, или пък плътна щора.
Ако обичате да спите до късно ви препоръчваме автоматизирани блекаут завеси. Те са съвсем обикновени на вид,но с необикновена защита от слънчевите лъчи.

Задължителна част от стаята са завесите.Те променят цялостното излъчване на помещението. Къдрите, райетата, точките, както и държачите за завеси придават завършеност. Препоръчваме ви т.нар. леките материи, предимството им е, че лесно се прикрепят с щипки с разнообразна визия, но ако заложите на масивните завеси те могат да се приберат чрез красиви, барокови въжета или платнени ленти с пискюлни орнаменти

7.Спално бельо

Спалното бельо придава стил и може да акцентира върху дадена част от стаята.Чрез него вие изразявате себе си.
Бельото трябва да е съобразено със сезона и цветовете в стаята. Материи като коприната и сатена са приятни за летните жеги. За зимата ви съветваме да ползвате комплекти от памук и хасе.Естествени материи използвайте, за да избегнете неприятното наелектризиране и спарване.

В днешно време има голямо разнообразие от чаршафи-3D с картинки,снимки,както и съвсем обикновени едноцветни и двуцветни.Без значение кои е изберете,едни възглавнички веднага могат да освежат леглото.

Спалнята е важна част от дома ви.Постарайте се за нейното обзавеждане!